Evo kako je 64-godišnjak pokušao postati branitelj, krivotvorio potpise,a onda je napravio naivnu pogrešku

Evo kako je 64-godišnjak pokušao postati branitelj: puške nije ni vidio, pa krivotvorio potpise svjedoka da je pripadnik postrojbe šibenske policije od ’91. No, onda je napravio naivnu pogrešku…

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 64-godišnjakom u Policijskoj postaji Vodice, protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog sumnji da je počinio kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, kako su izvijestili iz policije, 64-godišnjak je, kao što smo već izvijestili, osumnjičen da je s ciljem da ostvari prava u svojstvu dragovoljca Domovinskog rata i na taj način sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvoreći potpise svjedoka izradio lažnu ispravu s namjerom da je uporabi kao pravu.

Dobio kaznenu prijavu jer je krivotvorio isprave i potpise svjedoka da je bio dragovoljac

Temeljem takve lažne isprave osumnjičeni je 24. veljače ove godine Policijskoj upravi šibensko-kninskoj podnio zamolbu za utvrđivanje statusa hrvatskog branitelja, a shodno tome i da se uvede u evidenciju dragovoljaca za obranu suvereniteta Republike Hrvatske i s toga osnova ostvari sva prava.

Iako puške nije ni vidio, 64-godišnjak je kako doznajemo, namjeravao prijevarom i na podli način dobiti status hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, a radi ostvarivanja povlastica koje donosi Zakon o hrvatskim braniteljima i povlastica za odlazak u mirovinu.

Doznali smo, da je 64-godišnjak krivotvorio dokumentaciju i potpise izjava svjedoka o tome da je od 1991.g. pa na dalje bio pripadnik ratnih postrojbi šibenske Policije, odnosno MUP-a RH na šibenskom i vodičkom području.

S takvim krivotvorenima lakomisleno je došao na šalter PU šibensko-kninske i podnio zahtjev za potvrdom o svom ratnom putu, kojeg je izmislio i opisao u priloženoj lažnoj dokumentaciji.

Nakon što su policijski službenici utvrdili da ga nema u evidenciji, krenula je kriminalistička istraga koja ga je raskrinkala i završila podizanjem kaznene prijave. A za kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava prijeti mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do dvije godine.

Displaying 3 komentara
Have Your Say
  1. A mislio covjek ako mogu cetnici koji su nas ubijali, primati mirovine, moze i on !

  2. Smece karaktrerno..najblaze receno.

  3. Kakova je to novost ja mislim da i mom selu ima 20tak koji su uspijeli pa se sada smiju ovim siromasima koji su bili BRANITELJI a nisu uspijeli ništa dobit. Tko je imao novac i prijatelje u vrhu isa doktorima uz par €njima je sada lijepo,dok pravi borci nemaju novac ni za kruh.A nije ni čudo kad je isto i u našem vrhu u vladi😀😁😂😃😅😆

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Rusija šalje bataljun ratnih sustava S-400 na Krim

Rusija šalje bataljun ratnih sustava S-400 na Krim; ukrajinski predsjednik Porošenko potpisao izvanredno stanje Rusija je u srijedu priopćila da...

Close