Published On: Pon, velj 11th, 2019

Evo kako je Dejan Jović komentirao izlazak generala Tolja i Kapulara iz Hrvatskog generalskog zbora

Evo kako je Dejan Jović komentirao izlazak generala Tolja i Kapulara iz Hrvatskog generalskog zbora zbog odlikovanja Budimira Lončara

Bivši posebni savjetnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija i glavni analitičar bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, prof. dr. sc. Dejan Jović na svom je Twitter profilu komentirao izlazak general-bojnika Ivana Tolja i Ivana Kapulara iz Hrvatskog generalskog zbora zbog šutnje o odlikovanju bivšeg ministra vanjskih poslova SFRJ Budimira Lončara; koji je najpoznatiji po uspješnom lobiranju za nametanje embarga Hrvatskoj glede nabave oružja u jeku velikosrpske agresije.

“Dakle, Budimir Lončar razbio Generalski zbor (štogod on bio). Bravo. 😊”, napisao je Jović na Twitteru.

Tko je prof. dr. sc. Dejan Jović?

Prof. dr. sc. Dejan Jović danas radi na Fakultetu političkih znanosti, te predaje predmete poput Uvod u međunarodne studije, Analiza vanjskih politika i na poslijediplomskom studiju predmet Hrvatska vanjska politika. Stipendije i potpore primao je od Britanske Akademije, Fondacije Carnegie, Umjetničkog i humanističkog vijeća te Otvorenog društva Georgea Sorosa.

On je također urednik časopisa Političkih misli koji je objavio rad o konzervativno-političkim pokretima u Hrvatskoj, a koji je sadržavao lažne informacije o udruzi “U ime obitelji” te je član Hrvatskog politološkog društva, prenosi narod.hr

Konzultant je Ekonomsko-obavještajne jedinice (Economist Intelligence Unit). Njegovo znanje koristilo je nekoliko britanskih konzultantskih firmi, a povremeno i ministarstvo vanjskih poslova i Commonwealtha vlade Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u njegovoj biografiji.

Prof. dr. sc. Jović lani je sudjelovao na sastanku predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom njegovog službenog posjeta Hrvatskoj. Na sastanku je sudjelovao u svojstvu predsjednika Savjeta Političke akademije Srpskog narodnog vijeća, kao delegat petnaestoro srpskih prolaznika te akademije.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske uručio mu je otkaz 2014. godine kada je u svom časopisu Politička misao objavio osobni komentar povodom škotskog referenduma o neovisnosti u kojem je zaključio kako je hrvatski referendum 1991. godine bio “vrlo ne liberalan” i da nije bio održan u slobodnim i poštenim okolnostima.

Displaying 9 komentara
Have Your Say
 1. Braco Zubac Braco Zubac napisao:

  Seronja ostaje seronja

 2. Dusanka Kapovic Dusanka Kapovic napisao:

  Najveci Srpski mozak izvan Srbije iznosi svoje razmisljanje

 3. Miro Kacmarcik Miro Kacmarcik napisao:

  Smrad do smrada.

 4. Jure Rotim Jure Rotim napisao:

  Dobro je Bandić rekao da neki ljudi samo komentiraju druge ljude

 5. Jarko Stucka Jarko Stucka napisao:

  Britanski obvještajac MI6 ili kojeg već odjela FO . Već samo taj lik dovoljno govori o suverenosti RH.Špijun pri vrhu vlade RH i njenih institucija dovoljno govori o kakvoj se državi radi.A mi se svi čudimo što nam zločinci sa Bleiburga čuvaju,maze i paze srpske quslinge u Hrvatskoj i zašto je Pupavac sa svojim Novostima tako čvrsto u sedlu.Dodatno, neraskidivo bratstvo Srbije sa masonskom VB i kraljevskom kućom Windsor dodatni je teret oko vrata Hrvata.Mi smo u stvarnom životu, praktički i teoretski , pod patronatom britanske neokolonijalne politike i diktatom njihovih tajnih službi.A počelo je,bar službeno sa stolovanjem veleizdajnika Mesića na Pantovčaku i njegovim produzakonitim i veleizdajničkim otvaranjem arhiva za brit.obavještajne agencije i medije.D.Jović je jedan od njih s dozvolom izdajničkih vlada RH od 2000.do danas.

 6. Zoran Kraljevic Zoran Kraljevic napisao:

  Uglavnom se izražavaju oni koji su jadni sa svojim životom. Neka mu bog bude na pomoći jer partija sigurno neće.

 7. Ivan Radnic Ivan Radnic napisao:

  Komu je vjerodostojan njegov iskaz to je pravi neprijatelj Hrvatske.

Leave a comment

Read previous post:
Amsterdamska koalicija- spasitelj Hrvatske ili velika podvala?

Amsterdamska koalicija- kao spasitelj Hrvatske -velika podvala i obmana Gledam i slušam nametnutu nam medijsku kampanju Amsterdamske koalicije na svim razinama...

Close