Evo što je odgovorila ravnateljica OŠ Matije Gupca čiji se nastavnik osjećao bolesno od školskog posjeta u Vukovar

“Mi smo od gospodina Marka Šolića tražili pisano očitovanje”, kazala je za Narod.hr mr. Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca iz Zagreba o slučaju njihovog nastavnika koji je zgrozio hrvatsku javnost svojim komentarom nakon posjeta Vukovaru.

“Nakon pisanog očitovanja, škola će poduzeti ono što je u skladu s mojim ovlastima, odnosno kada utvrdimo činjenično stanje, znat ćemo ima li povreda iz radnoga odnosa. Ako ima povreda iz radnoga odnosa postupit ćemo disciplinskim mjerama. To je redovna procedura”, ističe ljubazno ravnateljica, te dodaje: “Gospodin Šolić kao intelektualac snosi odgovornost za napisanu riječ, a kao informatičar svjestan je dalekosežnosti informacija koje se šire društvenim mrežama”.

“Stručna služba upravo razgovara s djecom i ispituje je li s djecom podijelio takva stajališta. Ako je on kao učitelj svoja osobna mišljenja i politička viđenja podijelio s djecom, imamo prostora za poduzimanje određenih koraka. Osim toga, nismo tražili samo očitovanje od gospodina Šolića, on je bio jedan od šestero učitelja u pratnji. Želimo sve istražiti”, naglasila je i zaključila mr. Klinger, poručujući da ćemo o zaključku biti izviješteni.

Podsjetimo, hrvatsku javnost zgrozio je nedavni istup profesora informatike iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon školskog posjeta Vukovaru objavio svoju reakciju na ono što su učenici slušali tijekom organiziranog vodstva. U komentaru je izrazio nezadovoljstvo jer nije bilo ničega od „realne slike“ o „krivnji obje strane“, uz to, iznio je i nekoliko neistina. Njegov cijeli, podulji komentar, možete pročitati ovdje.

“Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovar”, istaknuo je kao osjećaj na svom facebook-profilu 31. svibnja, te nastavio: “Išao sam bez predrasuda, čuo sam od kolega različite stvari, neki su govorili i kako se djeci prikazuje iznenađujuće realna slika o krivnji obje strane… Ništa od toga”.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ministrice Blaženke Divjak svojevremeno je promptno reagiralo na neprimjerene izjave vjeroučitelja u istoj toj zagrebačkoj školi. Tada je, naime, nakon izjava vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji je opravdavao ratnog zločinca Ratka Mladića te govorio o tome da treba „strijeljati“ neke hrvatske političare, da su Hrvati „nezahvalna stoka, debili i kreteni“, Ministarstvo reagiralo šaljući u školu krizni tim. Zagrebačka OŠ Matije Gupca vjeroučitelju je ubrzo i izvanredno otkazala ugovor o radu.

Hoće li Ministarstvo reagirati i u slučaju nastavnika informatike koji u svom komentaru iznosi napad na temeljne istine o Domovinskom ratu, pokušali smo doznati upućujući upit i Ministarstvu.

„Smatra li Ministarstvo da su tvrdnje koje iznosi g. Šolić sukladne povijesno istinitom prikazivanju Domovinskog rata i vrijednostima koje je hrvatsko školstvo dužno njegovati? Planira li Ministarstvo poduzeti određene mjere po pitanju istupa nastavnika g. Šolića?“ – stoji u našem upitu, na kojega čekamo odgovor ministrice Divjak.

https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/povraca-mi-se-zasto-se-nastavnik-iz-zagrebacke-skole-osjeca-bolesno-u-vukovaru-tijekom-organiziranog-posjeta-za-ucenike

Displaying 15 komentara
Have Your Say
 1. Mario napisao:

  To smeće smjestiti u ZATVOR!

 2. Štef napisao:

  Odmah mu uručiti otkaz!!

 3. Damir Požgaj Damir Požgaj napisao:

  Jadni Yugoslavenski sin

 4. Siniša Marčec Siniša Marčec napisao:

  Kakvo očitovanje, izvanredni otkaz i gotovo

 5. Ljudi su totalno poremečeni. Doči če vrijeme testiranja inteligencije za najbanalnije stvari. Na primjer, dali su ti roditelji dovoljno inteligentni da te začmu.

 6. Gospodine Solic i ja sam se osjećao bolesno nakon sto sam se vratio iz Vukovara odnosno logora u Srbiji 1991 godine.

 7. Danica Kovacevic Danica Kovacevic napisao:

  Bit ce opet nikom nista , kao i sa Stazicem i ostalim koji blate Hrvatsku i Domovinski rat.jadno i zalosno kad Hrvatske institucije nebrane Hrvatske vrijednosti

 8. Marijan Smitka Marijan Smitka napisao:

  I taj nam djecu uci

 9. Marica Glavas Marica Glavas napisao:

  Ovaj treba doktora.

 10. Vinko Bilaver Vinko Bilaver napisao:

  Odma ga potirati sa posla

 11. I mene baš zanima što će se dalje događati u svezi glede ovog šupka, ali i službenog UČITELJA HRVATSKE DJECE U HRVATSKOJ ŠKOLI?? Da nije jadna, bijedna, strašna istina, bilo bi i MORALO biti NEMOGUĆE (kao i svugdje, u svakoj Državi ovog svijeta)!!

 12. Oni će osnovati neku komisiju koja će pruć – truć…,a smrad će i dalje primati kune i balegati

 13. Mira Kutleša Mira Kutleša napisao:

  Zasto su hrvati protiv svoje domovine

 14. Drago Waktaric Drago Waktaric napisao:

  Konj sos ga pati nekoliko pitanja a glavno pitanje je sto jos nismo u jugi

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Petorica pravoslavnih svećenika iz manastira Krka ratovali kao vojnici protiv Hrvata

Nakon Papinih riječi o 'dobrom patrijarhu' Srpske pravoslavne crkve iznijet ću neke nepobitne dokaze o toj zločinačkoj organizaciji – Srpskoj...

Close