Filip Drača je išarao Tuđmanov spomenik a u školu dolazio u partizanskoj uniformi? (video)

Flip Drača, kojega se sumnjiči da je ispisao grafit komunističkog znakovlja srpa i čekića na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, uhićen je sinoć i noć je proveo na policiji. Mladić ima 24 godine i kazneno je prijavljen za kazneno djelo oštećivanja tuđih stvari.

“Zahvaljući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama, koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranici zaprimila, provedeno je i dovršeno kriminalističko istraživanje. Po završetku istog osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega dostavljeno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, objavili su iz policije.

“Filip je pohađao Grafičku školu, na satove i maturalnu zabavu dolazio je u partizanskoj uniformi. Ispred katedrale svojedobno je pjevao “ubij popove, pasje skotove”. Pripadnik je Građanske akcije i Radničke fronte, a čest je sudionik neoliberalnih događanja i okupljanja”, navodi Večernji list prenoseći komentare s društvenih mreža koji su policiju doveli do počinitelja vandalskog čina.

Drača je i dalje aktivan na Facebooku, a vlastiti je profil uskrasio raznim simbolima komunističkog totalitarizma.

Među posljednjim objavama napisao je “Soroš mi je naredio da to učinim”, te “Zatražit ću za sebe smrtnu kaznu streljanjem”, a ovako opisuje svoj boravak u zatvoru: “Zaista je točno da se u bajbukani bolje jede nego na slobodi. Pajkani su mi za doručak dali paštete i kruva, ali barem sam jeo doručak”.

Filip Drača otprije je poznat policiji zbog sličnih ekscesa. Osim toga, pisao je i za jedan domaći portal na kojem se uglavnom bavio temama inspiriranim komunističkim misliocima i časopisima, navodi vecernji.hr.

Godine 2014. udruga “Urbana desnica” podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu RH u Zagrebu protiv Filipa Drače i nepoznatog počinitelja koji su na “Maršu za bračnu jednakost”, koji se održao 27. svibnja 2013.g., javno pozivali na “ubijanje popova, pasjih skotova”, navodi sloboda.hr.

Dugokosi mladić (Filip Drača) daje izjavu, a drugi drži svoje lice prekriveno Darwinovom knjigom „Postanak vrsta“. U jednom trenutku nepoznati mladić čije je lice prekriveno knjigom, prekida dugokosog mladića i počinje pjevati u kameru: „Ubij popove, pasje skotove“. Tu „pjesmu“ dugokosi mladić uz smiješak podržava uz riječi: „Tako je!“.

Filip Drača 2012./2013. završava Grafičku školu u Zagrebu, navodi dalje sloboda.hr.

Član je Mreže antifašistkinja Zagreb i sudjeluje u njihovim akcijama. Njihov časopis “Nepokoreni grad” izlazi tri puta godišnje uz potporu Ministarstva kulture.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 9 komentara
Have Your Say
 1. Nediljko Genda Nediljko Genda napisao:

  Triba mu dati izgon jeba mamicu svoju partizansku

 2. Tomislav Madunic Tomislav Madunic napisao:

  Hahaha, Boze dragi al nam se partizanija I cetnici smiju ponizavajuci i svaku zrtvu hrvatskog naroda na tisuce nacina. Sramota hrvatske vlade, zakona I na kraju I obicnih ljudi kad su dozvolili sve ovakve stvari

 3. Plin Mate Plin Mate napisao:

  A sta sa njim , kaznit ga kad bi pravosudje bilo na mjestu, istu kaznu zasluzuje on , djakicev sin koji je isto idiot , pa ona djeca u vukovaru sa cetnickim obiljezjima, pa cak i urednistvo snv sa svojom provokacijom., dakle prema svima jednako , pun kurac vise cetnika koji sad imaju 20 godina., ali i ustasa sa jednako godina , pun kurac provokacija dok nam.se ljudi.raseljavaju iz drzave.

 4. Kaj se bunite..gdje je sloboda misljenja..mladi covjek pokazuje svoje neslaganje sa politikom koja se vodi. Nije srusio spomenik ko mnogi hdz-ovci..ispisao nesto da shvatite sto radite. Mozete kazniti novcano..nikako drugacije. Sloboda..mnogi ne razumiju tu rijec…mozemo se mi neslagat ili slagat..dajte tko je odgovarao za pljacku Hrvatske

 5. Triba ga spalit javno govno crveno

 6. Nenad Pavlinovic Nenad Pavlinovic napisao:

  Nije vrjdno spomen takvo biće sramota parazitska

 7. Josip Lučin Josip Lučin napisao:

  Drača srbin iz obrovca.
  Staje tu cudno da je išara🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️

 8. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  Još jedan kandidat za partizansku mirovinu

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Predstava o ratnom zločinu u Grabovici izvedena pred obiteljima žrtava

Deveta izvedba predstave “Uspavanka za Mladenku” Mostarskog teatra mladih bila je posebnija i bolnija od ranijih. Autorski projekt bivšeg oficira...

Close