Published On: Pon, tra. 15th, 2019

Franjo Varga: Čudne su greške MUP-a u slučaju Milijana Brkića

FRANJO VARGA: “Prema optužnici broj Milijana Brkića od Curića sam dobio u listopadu 2017. kako bi sačinio komunikaciju. A sad navode da sam na poticaj Milijana pratio njegovu suprugu od 2015. godine.

Reakcije stižu sa svih strana već dan nakon što je objaviljeno da je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispitan na policiji kao osumnjičenik.

Kakva će biti sudbina Milijana Brkića  policija još ne otkriva. U izjavama je oprezan je i ravnatelj policije Nikola Milina.

“Mogu reći da policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s odvjetništvom i kao u svim drugim krim istraživanjima, policija prikuplja obavijesti od građana, ispituje u svojstvu osumnjičenika. A on ima status osumnjičenika? Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Mogu vam reći da su izvidi tajni”, kazao je Milina.

Dok Milijan Brkić poručuje kako je sve to cirkus i da je sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije, premijer Andrej Plenković otkriva kako mu o svemu ovome Milijan Brkić nije ništa rekao.

“U ovom trenutku nemam nikakvih dodatnih saznanja. Ne želim komentirati nešto o čemu nemam dovoljno saznanja.”

Na početku afere SMS, sam premijer Plenković kazao je kako mu se cijela afera ne sviđa. Iako najnoviji krak te afere prokazuje i Brkića, Plenković smatra kako to HDZ-u uoči izbora za Europski parlament neće štetiti.

Ipak, spominjanje Brkića kao osumnjičenika kod političkog i glavnog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića izaziva zabrinutost.

“Naravno da hrvatskoj demokratskoj zajednici nije drago da bilo koji član stranke ima bilo kakve veze i istrage i afere i tako dalje, ali zaista pustimo da policija i DORHnaprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike.”

U slučaju Milijana Brkića prošli tjedan u Osijeku je ispitan je i Franjo Varga  Bio je bez odvjetnika pa se branio šutnjom. Za RTL o najnovijim optužbama kratko je poručio:

“Prema optužnici broj Milijana Brkića zaprimio sam u listopadu 2017. od Curića kako bi sačinio komunikaciju. Sad ispada da sam na poticaj Milijana pratio od 2015. Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama. Jedno isključuje drugo.”

Vargin odvjetnik Mario Poljak se pita je li u ovom slučaju ponovno u pravosudnom postupku pritisak politike. Čeka se idući potez policije.

Vargi je, objavio je RTL,  ponuđen i status svjedoka pokajnika, ali to je njegovu odvjetniku čudno zbog svega što se događa. “Taj status nije prihvatio i neće ga prihvatiti”, kazao je Poljak..

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Otkrivena spomen ploča preminulom hrvatskom vitezu Silviju Sladoljevu-Mrkici

Otkrivanjem spomen ploče preminulom hrvatskom vitezu na mjesnom groblju u Vodicama, pripadnici i suborci iz 1 A Satnije 113 brigade...

Close