Published On: Sri, lip. 26th, 2019

General Jurković primljen u Međunarodnu kuću slavnih

ZAPOVJEDNIK HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

Zapovjednik hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji u utorak u Tartu u Estoniji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Ovakvo veliko priznanje su, uz generala Jurkovića, primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je: “Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine, stoji u priopćenju MORH-a.

Displaying 3 komentara
Have Your Say
  1. Branko Kuliš Branko Kuliš napisao:

    Kad me tuđini pođu hvaliti znajte da sam izdao domovinu(otprilike ovako) Bismark.

  2. Darko Bicanic Darko Bicanic napisao:

    Jedina prava kuća slavnih je u našim srcima,a u njoj se nalaze gotovina,Markač i i svi junaci koji danas nažalost nisu s nama.

  3. Primljen je i Krsticevic pa sta imamo od toga ,sa avionima se nije nesto pokazao

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
TOPLINSKI VAL Bit će kratkotrajan, no čuvajte se u četvrtak

VREMENSKA PROGNOZA Vrućina koja pristiže sa sjevera Afrike sve više će zahvaćati dijelove zapadne i središnje Europe, te će stoga...

Close