General Rojs se ne slaže s akademikom Pečarićem, a Škoru pita: gdje je pjevao 91.?

Hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs, inače potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora, često svojim izjavama i razmišljanjima pobuđuje pažnju. Tako se ovog puta među ostalim osvrnuo na knjigu akademika Josipa Pečarića, koju je on nazvao „Četiri stupa moje Hrvatske“, a u kojoj je naveo da su to: Tuđman, Kordić, Thompson i biskup Košić.

Do velikog predstavljanja te knjige u Zagrebu nije došlo, iako je bilo najavljeno, jer biskup Košić u tome nije želio sudjelovati. Skromno je navodno rekao da ne pripada u ovo „društvo“, odnosno da po njemu ima daleko zaslužnijih.

– Svaka čast Pečariću, ali ovoga je puta pretjerao – smatra Rojs. Ne znam iz kojih razloga nam nameće navedene kao „stupove“, kad od njih ima mnogo zaslužnijih. Na prvom mjestu je prvi hrvatskih predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman, (to je „pogodio“), a potom su ratni ministar Gojko Šušak, Sveti Ivan Pavao II. i zagrebački nadbiskup i kardinal Franjo Kuharić. Ona trojica po kriteriju akademika mogu biti „stupovi“, nitko ne kaže da nemaju zasluga, ali nikako ne mogu biti prvi, pa čak ni među prvima. Ovo je za mene provokacija, a biskup Košić je vjerojatno to također tako doživio i s pravom otkazao akademiku. Gdje je recimo među Pečarićevim „stupovima“ general Janko Bobetko? Inače, tko su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, akademik, ali i drugi mogu pročitati i u publikaciji s nazivom „Izvješće predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana o stanju hrvatske države i nacije u 1995. godini, na zajedničkom zasjedanju oba doma Hrvatskog sabora, 15. siječnja 1996.“

Nego, gospodine Rojs, nedavno ste izjavili da pjevač i skladatelj, dr. Miroslav Škoro nema baš nikakve šanse u predsjedničkim izborima protiv Kolinde Grabar-Kitarović… Niste li ipak malo pretjerali?

– Ni malo. Pobijedit će opet naša draga predsjednica Kolinda. Ona nema konkurenciju, a poglavito ne među dobrim i simpatičnim pjevačima kakav je Škoro, koji može pobijediti na Splitskom, Omiškom ili Kajkavskom festivalu, ali ne i za predsjednika Republike. Za mene je od pjevača najbolji Marko Perković Thompson, pa Mate Bulić, Mladen Grdović… Gdje je Škoro bio i kome je pjevao kad je počeo Domovinski rat? Ja ne znam tko je njega nagovorio za ovu utrku, odnosno nemaju li tu „prste“ i neke službe iz Beograda? Varaju se oni koji misle da je ovaj pjevač „preko noći“ odlučio biti predsjednik države!
Potpredsjednik ste Hrvatskog generalskog zbora. Međutim, čitamo da vam pojedini „generali“ bježe iz te udruge, da ne žele biti s vama i drugima…

– Riječ je samo o pojedincima, pretežno onima koji su do listopada 1991., kad je Domovinski rat već bio u „punom pogonu“ još bili u zločinačkoj JNA. Istina, ne odnosi se to na sve, ali bilo je i takvih. Što će oni s nama? Mogli su ostati gdje su i bili. Njima su generalski činovi „preneseni“, nisu ih kao primjerice ja i drugi dobili samo i isključivo za Domovinski rat. Bili su „Titovi pioniri“.

Neki će vam možebitno zamjeriti što tako govorite o nekim hrvatskim generalima… – Hoće ili ne će, baš me briga. Uvijek sam i uvijek ću govoriti istinu, što me je dosad itekako koštalo u životu.

Uskoro ćemo obilježiti još jednu obljetnicu Vojno redarstvene operacije Oluja 95. u Kninu. Tko bi po vama trebao govoriti na tom veličanstvenom skupu?
– Samo neki uvaženi i časni hrvatski branitelj, u ime pripadnika Hrvatske vojske, policije i HVO-a te predsjednica Republike, kao vrhovna zapovjednica hrvatskih oružanih snaga. To bi bilo dosta. Političari, od kojih su za mene barem polovica veleizdajnici, trebali bi biti u drugom, ili bolje rečeno-zadnjem redu.

Razgovarao:
Mladen Pavković

Displaying 85 komentara
Have Your Say
 1. Ana Ila Ana Ila napisao:

  Koje si ti mučko đubre Rojs,sjediš i ti i tvoj generaoski zbor u koaliciji sa Pupovcem,a Škori podmećeš Beograd..Kako te nije stid śarlatane…bljak,za povratiti što ovaj primitivac može sve izbaciti iz sebe samo da spadi posrnulu predsjednicu,plenkija i stranku….

 2. Talija Erato Talija Erato napisao:

  NISAM HDZ , ne slazem se sa njihovom politikom ali ZNA SE gdje je bio GENRAL ROJS za razliku od vas koji ga prozivate , gdje ste Vi bili i sto ste radili 1991.G. ??
  Dok je bio u SABORU i prije toga davao je i sakom i kapom tko mu se god obratio za pomoc , generale DAJ, generale DAJ !!
  nije gledao tko je tko , nego je davao i financijski i kako je mogao .. financirao i placao tiskove knjiga tkz. “domoljuba”, a oni su kasnije kad su im knjige ugledale svjetlo dana poceli pljuvati po Generalu … SRAMOTA NJIHOVA AL NE NJEGOVA …
  puno je toga financirao za razliku od ovog YU KONZULA koji je samo grabio sebi i samo ja,ja i ja ..
  Kome je on to pomogao voljela bi znati ??
  Njemu je najbolje da se drzi mikrofona .. njemu je domoljublje nepoznanica ..

 3. Ma tko je Rojs da polemizira s jednim akademikom?! A i generalima bi se dalo na koji način i kako su neki od njih dobili činove, ili usprkos ratnim zaslugama u miru su dokazali da nisu dostojni ni imena hrvatskog, a ne bilo kakvog čina…dovoljno se sjetiti jednog Glavaša i njegovih “bisera”…

 4. Talija Erato Talija Erato napisao:

  Gdje je pjevo ?!, u MADARSKOJ bio YU KONZUL

 5. Žarko Malčić Žarko Malčić napisao:

  Mislite Akademik Rojs,jer to je iisto koliko i general.

 6. Bozidar Ribaric Bozidar Ribaric napisao:

  Moj Rojs mnogi su pivali vani,a Škorine pisme su više bolile od pušćanog zrna….

 7. Bozena Leventic Bozena Leventic napisao:

  Generale Rojs, nisam od vas čula ni jednu riječ da dajete svoju podršku nego samo kritike koje ne vode ničemu a kamoli ujedinjenju hrvatskog naroda.

 8. Zvonimir Breber Zvonimir Breber napisao:

  A gdje je Rojs “pivao”te godine ???!

 9. E moj Generale tako je kad Fotelje i Titule udru u Glavu uvjek mu je Malo. ZDS.

 10. Bozidar Ilovaca Bozidar Ilovaca napisao:

  A gdi je pivala Kolinda i Jakov ja znam da je poslije pivala dikobrazu i budi , ja sam vaša čokolina 😂😂

 11. Kate Čerkez Kate Čerkez napisao:

  Informiran Rojs, zna.😑

 12. Zdravko Bakarić Zdravko Bakarić napisao:

  Nažalost znamo tko se jako dobro slaže s beogradom i pašalukom drug čovič i rojs i to svako malo možemo vidjeti .

 13. Iva Penava Iva Penava napisao:

  A moj Rojs suti…ti svoje sve seke i bracu skucio i na pozicije stavio…a sta je sa sirotinjom

 14. Slavko Buco Savi Slavko Buco Savi napisao:

  E moj Rojs vodi brigu o svojoj grudi a a našu ravnicu i našu Slavoniju ostavi na miru

 15. Miho Barović Miho Barović napisao:

  Međede ti ne seri…..

 16. Braco Zubac Braco Zubac napisao:

  Zajebi tu pricu kome se ufuravas dobio si svoje i suti

 17. Ivica Gazdik Ivica Gazdik napisao:

  ljevica je odvratna, i bizarna .. a desnica pak sve gluplja i primitivnija

 18. Ivica Gazdik Ivica Gazdik napisao:

  ljevica je odvratna, i bizarna .. a desnica pak sve gluplja i primitivnija

 19. Nikola Brkić Nikola Brkić napisao:

  Švercer u akciji, čovjek zvani ulizica, pa ti nisi dr ŠKORI peta jado jadni, on je veči domoljub kroz pjesmu od tebe, jebo te ko ti dade čin, trebao si biti na rasprodaji videoigrice i video rekordera

 20. Stipe Crnčević Stipe Crnčević napisao:

  a sigurno, u Omerika…

 21. Zdranko Vinko Zdranko Vinko napisao:

  Bit ćeš i ti otkriven vaše vrime je prošlo

 22. Josip Ljubicic Josip Ljubicic napisao:

  Ko je kupio bagere i ostalu mašineriji a da ko je jamio jamio je🤧

 23. Zeljko Kajic Zeljko Kajic napisao:

  Diti je bila kolindica 91

 24. Mirko Sadric Mirko Sadric napisao:

  Bosanska posavino samo glasajte za skoru kada budu izbori

 25. Jozo Ninčević Jozo Ninčević napisao:

  Manje – više šta napadaš škoru , a šta ti bi da napadaš akademika pećarića . Možda je falija šta tebe nije stavija ispred svih . Ajde se malo makni u stranu .

 26. Pjevo je sa Rojsom u hdzu

 27. Slavko Vuk Slavko Vuk napisao:

  ROJSU SVAKA ĆAST TEBI AL DAJ SE MOLIMO TE UGASI POĆEO SI GOVORIT GLUPOSTI.

 28. Ante Pranjić Ante Pranjić napisao:

  Lopovina svjetska

 29. Ante Bisko Ante Bisko napisao:

  ”Generale da je bog dao da sam i ja 91 otišao u Njemačku,sačuvao bi zdravlje,cili rat sam proveo na terenu i nažalost ništa ostvario,samo obolio,a u tvme selu svi su dobili odličja ”Trolist”i placeve za kuću,..

 30. a ti malo suti za promjenu

 31. Josip Vučetić Josip Vučetić napisao:

  a di je rojs pjevao , vozeći autobus i fajtere na plitvice

 32. Ivan Pavlak Ivan Pavlak napisao:

  Kada je rađen auto put goričan zagreb koliko si tada jamio prvi dan bude plaća a drugi dan dolazi gazda Ljubo idjeli drugi dio plaće u kovertama kamione su vozili rođaci sa b kategorijom i gazili ljude po cestama bolj mu je da neosuđuje druge neka prije osudi sebe

 33. Rojs opet dripaš, ajde pojedi malo 100 %čokolade možda dobiješ zatvor.

 34. Ljuban Prosan Ljuban Prosan napisao:

  Hahahahaha o moj Bože jakoga mi đenerala.

 35. Dario Pavlic Dario Pavlic napisao:

  A gdje je generalcic jamio prvi milioncic?

 36. Dejan Kefeček Dejan Kefeček napisao:

  Niti general niti čovjek . Govno.

 37. Ana Ila Ana Ila napisao:

  Ma šuti Rojs,dosta te je više!Gdje su ti bili Kolinda i Plenković 91?Nidi toliko dizao glas za generala Praljja jad ste ga otjerali u smrt ili za preostalu bos petorku koja trune u zatvorima koje ste vi,takvi kso ti Rojse tako zbuksali,ali diżeš glax protiv Škore,jel?Sve radi partije i partijskih svetih krava!

 38. Franjo Rasonja Franjo Rasonja napisao:

  Da covjek ne povjeruje! Zar uistinu ovako sto mote pitati upravo netko tko bi trebao sutjeti i samo sutjeti,ne skrivati se iz zvanja – cina koji je u svakom pogledu upitan ,

 39. Daje to pravi ” general” začepija bi brnjicu i muča.Generali se ne prte u politiku i kude svoj narod.Dije Škoro piva 91?.Disu Plenki ,Kolinda , Milanovic i puno nji iz sabora plesali 91?.Ostavi se politike i glupi izjava to nije zate.Drži se onog šta znaš a toje ništa .

 40. Bljuv rojs na ono sto si posta

 41. Damir Flis Damir Flis napisao:

  Ajde IZDAJICO Zasuti,ti kao neki general IZDAO si svoje vojnike…

 42. Marinko Balde Marinko Balde napisao:

  Gdje je Kolinda pjevala 91.?

 43. Ema Mislinic Ema Mislinic napisao:

  Sviđa mu se stolica ne mari za NAROD

 44. Vjerojatno tamo gdije si ti Rojs odvezao kamione i bagere koje si sam privatizirao i bez dozvole Franje Tuđmana i MORHa u Hercegovinu?

 45. Vinko Bilaver Vinko Bilaver napisao:

  Jamio covik pa se boji

 46. Zvonko Ivic Zvonko Ivic napisao:

  Nisi ti nista bolji i ti si bio u HDZ bagere vozio do Hercegovine itd

 47. Ivan Pavlak Ivan Pavlak napisao:

  Ov državati je puno oprostila i još više poklonila pa ti sada pametni školovani ljudi smetaju bojiš se da ne naprave reviziju porijekla imovine

 48. Ivan Oroz Ivan Oroz napisao:

  Pjevao je u Kanadi, Americi i Australiji.

 49. Mirko Mihalinac Mirko Mihalinac napisao:

  Kakav i ciji je to general????????

 50. Goran Juric Goran Juric napisao:

  Nije sigurno tamo gdje si ti krao. 🤣 🤣

  • Damir napisao:

   Baš to htio reći! Da dodam, koliko i šta si imao 90,a što i koliko imaš sada, sram te bilo! Ko je jamio, jamio je, jelda smrade!

 51. Govnaru Rojs disi ti bio i štasi radio 91. .

 52. Miroslav Andlar Miroslav Andlar napisao:

  Pravi bojovnik zna gdje je bio ’91. i ne postavlja takvo glupavo pitanje nikomu.

 53. Ovco ne bleji…disi ti piva..

 54. Viktor Perisic Viktor Perisic napisao:

  Ko je jamija, jamija je, 91 a jamija bi i 2019!

 55. Željko Šuler Željko Šuler napisao:

  Javio se poštenjačina

 56. poz od bagera mungosa rojsu i sakrij se

 57. konjina i onhaj ko ti dao cin generala i nemoj da ti pocmem otkopavati tvoj ratni put ali istiniti

 58. rojs i za vrjeme rata si bio materijalist i samo na jeziku suti i makni se sa portala

 59. Božidar Kordić Božidar Kordić napisao:

  Rojs sereš i to ko grlica lako je tako biti general pojedinci su si dodjeljivali odličja kako su znali i umjeli što nespominješ Hrvatske generale koje je umirovio Mesić i ti si maramica samo da te negone ti si još najbolje prošao…

 60. Snježana Mađor Snježana Mađor napisao:

  A di ti je bila Kolinda 91.

 61. Rojsu bi bilo pametnije da se pokrije usima i suti da se ne ocmu otkrivati njegove skole i porijeklo imovine

 62. Ismail Berisha Ismail Berisha napisao:

  Legenda Ot Generala Rojs Z.D.S.

 63. Josip Kniha Josip Kniha napisao:

  Kako se ono osjeveri karta!!??

 64. Mario Macanić Mario Macanić napisao:

  generalu rojs ovaj vozaču kamiona upravo ko ti i tebi slicni ste ogadili 1991 i uzurpirali u politicke svhe moze te bit sram nekog prozivat tko ima putra na glavi i pekmeza na rukama

 65. Ivo Zeba Ivo Zeba napisao:

  Jadan si ti General,najpametnije ti je da sutis

 66. Dragutin Mikulec Dragutin Mikulec napisao:

  Veleumni Rojs – komu je relevantan njegov stav !?

 67. Robert Ivanović Robert Ivanović napisao:

  A gdje si ti Rojs bratovo dok su pravi ratnici ratovali i ginuli.bio si Tuđmau u šupku pa dobio čin.

 68. Ranjena mu puška na Plitvicama pa postao general jebo te onaj tko ti je da čin.

 69. Bas si tl bio puno vecl borac od njega

 70. Sto se ti javljas bolje zabi glavu u pjesak,objasni kako si dogurao do tako velikog cina od obicnog sofera ,odakle ti pare za vilu u Zagrebu,,mozda si iz humanih razloga gulio krumpire al ce prije bitit da si nesto jamio,gdje su onoliki strojevi iz HV

 71. Ok hajd sad pitajte 300 000 laznjaka gdje su bili, krenite redom od casnika HV i odlikovanog Pupovca, tko od nasih generala a imamo ih oko 160 ima zavrseni odgovarajuci vojni studij i kako to da su svi generali redom milioneri u eurima

 72. Milan Belcar Milan Belcar napisao:

  Ajde Rojs čkomi poštenjačino ….

 73. Proročanstvo Proročanstvo napisao:

  bitanga hdz-a rojs sve bi dao da sakrije svoj kriminal a to može samo preko trenutne predsjednice…eeee pa neće ići bando nARODU VAS JE DOSTA NA VRH GLAVE STE NAM SE POPELI

 74. Mirko Havidic Mirko Havidic napisao:

  Šoferska je tuga prevelika

 75. Remo Victorio Remo Victorio napisao:

  Lako je otkrit di je Škoro piva ’91,pitanje je šta si ti jamio iza ’91? 🤔

 76. Emerik Šipek Emerik Šipek napisao:

  Kaj gdje je pjevao???
  U ameriki, hrvatskim iseljenicima za masne pare

 77. Ivan Tuljo Ivan Tuljo napisao:

  Nije Rojs Akademik

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Milijan Brkić ispitan u osječkom tužiteljstvu: Ne očekujem da ću biti optužen

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu...

Close