Gotovo 90 posto komentara u korist referenduma Narod odlučuje, a HRT prikazao 50:50

“HRT Otvoreno, vi ste perfidni manipulatori!!! Od 200 komentara ovdje od kojih je 90% za referendum, vi ste izvukli desetak da ispadne kao da je pola-pola. Sram vas bilo!!!!”, poručuje jedan od ozlojeđenih gledatelja sinoćnje emisije na HRT-u.

“HRT je pristrano birao komentare, dajući prednost onima koji ograničavaju slobodu izbora pitanja”, upozorava drugi.

U utorak navečer u emisiji Otvoreno na HRT-u tema je bila u kojem bi smjeru trebale ići izmjene Zakona o referendumu?

Gostovali su ministar uprave Lovro Kuščević, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk, dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, koja je dio platforme Narod odlučuje, potpredsjednik Sabora (zastupnik talijanske nacionalne manjine) Furio Radin i saborski zastupnik Mosta prof. dr. sc. Robert Podolnjak.

Uobičajeno se u emisiji Otvoreno čitaju i izabrani komentari gledatelja s Facebooka o najavljenoj emisiji. “Večeras Vas pitamo: U kojem bi smjeru trebale ići izmjene Zakona o referendumu?”, napisali su s HRT-a na Facebooku.

Uz sedam komentara koji su izdvojeni s Facebooka, gledatelje koji nisu pratili komentare na društvenoj mreži, HRT je zapravo doveo u zabludu predstavljajući lažnu sliku javnog mnijenja, na isti način na koji je to učinio i u rujnu 2017. kada je tema bila hoće li se raspisati referendum o izmjeni izbornog zakona.

Tada je pročitano 6 komentara, pola ih je bilo za referendum, a pola protiv. Nakon emisije 2017. javilo nam se više čitatelja upozorivši nas kako je među oko 250 komentara ispod pitanja na Facebook-stranici HRT Otvoreno ipak više bilo onih za referendum nego onih koji su protiv, pa omjer objavljenih komentara u emisiji ne pokazuje realno stanje, zavarava gledatelje emisije i pokazuje neprofesionalnost i pristranost onog tko ih je odabrao. Na to su e-porukama upozorili i HRT.

U emisiji je također prikazan i komentar o ‘kontroverznoj inicijativi Željke Markić’ koji se na Facebooku nalazi daleko na dnu uz mali broj pozitivnih reakcija, dok recimo nije prikazan komentar s velikom podrškom korisnika Facebooka.

I sami komentatori pobunili su se zbog ovakvog odnosa javne televizije koji bi trebao biti servis u službi svojih građana uz slobodu i odgovornost kako bi radio objektivno, korektno i nepristrano.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
U Ministarstvu pravosuđa predstavili prijedlog novog ovršnog zakona, evo koje će promjene nastupiti

Ministarstvo pravosuđa je na javnom izlaganju Nacrta prijedloga ovršnog zakona u srijedu iznijelo promjene u ovršnom sustavu koje bi na...

Close