Published On: Sub, pro. 24th, 2016

Grabar Kitarović: HV će dobiti novu borbenu eskadrilu i transportne helikoptere

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Večernji list najavila je će Hrvatska kupiti borbenu eskadrilu zapadne proizvodnje i transportne helikoptere, najvjerojatnije američke Black Hawk.

»Vjerujem da ćemo suradnju sa SAD-om i osnažiti s obzirom na to da se naše oružane snage moraju nastaviti prebacivati na zapadnu vojnu tehnologiju. Odluku o nabavi nadzvučnih vojnih aviona prebacili smo za kraj 2017. jer nam toliko treba da bismo donijeli racionalnu odluku. No, već smo donijeli odluku da idemo dalje u nabavu transportnih helikoptera, najvjerojatnije američkih Black Hawk,« rekla je predsjednica na pitanje o budućoj suradnji s SAD-om.

Rekla je kako drži da je o nabavi nove borbene eskadrile postignut politički konsenzus. »Razgovarala sam o tome i s premijerom Plenkovićem. Sad se moramo okrenuti iznalaženju najučinkovitijeg i najisplativijeg rješenja«, kazala je.
»Na to ne gledam kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske, a na nabavu MiG-ova 29 gledam kao na legitimnu potrebu Srbije da osigura obranu svojeg zračnog prostora,« odgovorila je na pitanje hoće li ostvarenje najave Srbije da nabavi MiG-ove 29 dati vjetra hrvatskoj odluci o nabavi nove borbene eskadrile.

»I hrvatska je namjera da se u vojnim nabavama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije, nego je usmjerena protiv bilo kakve ugroze koja bi se mogla pojaviti u odnosu na Hrvatsku i hrvatski teritorij. Što se tiče terorističkih prijetnji, možemo biti saveznici sa Srbijom, « rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za blagdanski trobroj čiji je dio objavljen u petak navečer na portalu Večernjeg lista, .

Displaying 6 komentara
Have Your Say
 1. Marin Cuzzi napisao:

  Hrvatski branitelji NA SOCIJALI 800 kn socijala zadnja stanica pred grobom tu su BRANITELJI A DRUGARICE ČITAJU BOLESTI I RATNE PUTEVE I ISMIJAVAJU SE TU SU BRANITELJI A DRUGARICE SU I BOŽIČNICU DOBILI ,JEL ONI ZNAJU ŠTO JE BOŽIĆ

 2. Marin Cuzzi napisao:

  Jel če dobiti za Božić branitelji koji su branili Hrvvatsku i uvijek slavili Božić dok su im komunjare branili slavit Božić i većini su skinuli 800 kn a dali Božičnice onima koji nemaju veze d Božićem,svaka čast pojedincima

 3. Krpan Zdenko napisao:

  Netreba nam “patroliranje ” nego kad se netko osudi prjeći nepozvan granicu da se sprži u pepeo.

  • Franko Baraba napisao:

   A-10 Warthog za Hrvatsku vojsku moš mislit kako se uklapa , a borbenu eskadrilu i transportne helikoptere zaboravit jel i di to ima logike, taj avion bez borbene eskadrile transportnih i jurišnih nema sam što radit u nijednoj vojsci!

 4. Krpan Zdenko napisao:

  Davno sam rekao A10.Ako ih nabavi sa svojim vezama u USA onda je nešto učinila inače žali bože novca što joj plaća narod.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HOS-ovac Soldo: Skinete li ploču kako ljevica traži, idemo na referendum

Postavljanje ploče HOS-u u Jasenovcu još uvijek izaziva prijepore u javnosti Dragovoljac HOS-a Željko Soldo, jedan od onih koji su...

Close