HKS osudio povike tijekom rukometne utakmice Srbija – Hrvatska

VUKOVAR, Vukovarska gradska organizacija Hrvatske konzervativne stranke (HKS) oglasila se priopćenjem za javnost zbog uvredljivih povika koji su se mogli čuti tijekom kvalifikacijske rukometne utakmice za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije odigrane u Beogradu.

„Tijekom utakmice jasno su se mogli čuti povici „Vukovar Srbija“ koji ne samo da vrijeđaju sve Hrvate u gradu Vukovaru, već ponovo potenciraju tenzije između hrvatskog i srpskog naroda. Žalosno je što nitko od službenih srbijanskih vlasti nije osudio niti se ogradio od ovakvih sramotnih uzvika, što samo potvrđuje činjenicu, da u službenoj Srbiji još uvijek živi ideja tzv. ”Velike Srbije”, te da se isti očigledno još uvijek nisu pomirili s činjenicom da je grad Vukovar sastavni dio Republike Hrvatske. Ovim putem pozivamo nadležne sportske institucije da sankcioniranju srbijanske navijače, dok od aktualne hrvatske vlade očekujemo diplomatsku reakciju na izrečeni govor mržnje“, navodi se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Viktor Orban: ‘Migrantska kriza prerasla je u kulturnu krizu’

Migrantska kriza koja je pogodila Europu prerasla je u kulturnu krizu”, istaknuo je mađarski premijer Viktor Orban na otvaranju Instituta...

Close