Published On: Pet, ožu. 23rd, 2018

HKS PROTIVI SE RATIFIKACIJI ISTANBULSKE KONVENCIJE

Pavliček: “Ratifikacijom IK Hrvatska gubi dio suvereniteta”

Simbolično u 11,55 h, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i dogradonačelnik Grada Vukovara Marijan Pavliček započeo je konferenciju za medije na temu ratifikacije Istanbulske konvencije kojoj se ova stranka žestoko protivi.Uputio je apel svim hrvatskim zastupnicima u Saboru da je ne ratificiraju, podsjetio da se 90 posto građana Hrvatske izjašnjava kršćanima, a 86 posto katolicima, da je hrvatska kultura nastala na kršćanskim vrijednostima, a da je Istanbulska konvencija zbog, kako je rekao izjednačavanja roda i spola, udar na te vrijednosti.

-Hrvatska konzervativna stranka definitivno je za zaštitu žena, do prije godinu dana na čelu stranke smo imali upravo ženu, europarlamentarku Ružu Tomašić, ali smo i definitivno protiv ovakvog oblika Istanbulske konvencije. Radi se o prvom međunarodnom ugovoru gdje se po prvi put spominje termin roda, a rod nije izjednačem, identičan spolu, što laički rečeno znači da se možete izjasniti kao muško a već nakon nekoliko minuta kao žensko. I to bi trebalo biti opće prihvatljivo u našem društvu, a što je definitivno u sukobu sa svim moralnim vrijednostima, sa svim zakonima prirode i s kršćanskom tradicijom na kojoj su ova kultura i naše druištvo nastali – istaknuo je Pavliček, dodajući da se termim rod u ovoj konvenciji pojavljuje 24 puta. Upozorio je i da ratifikacijom Hrvatska gubi dio svog suvereniteta stečenog krvlju u Domovinskom ratu jer se konvencija stavlja iznad Ustava RH i svih zakona RH, a također, kako navodi, gubi i dio financijskog suvereniteta.

-Po svim pokazateljima ova će konvencija na godišnjoj razini naše građane koštati oko milijardu kuna a žalosno je da s druge strane nema dovoljno financijskih sredstava za jednu istinsku demografsku obnovu države budući se nalazimo u demografskoj katastrofi. Ne može se naime niti približno osigurati stavka za pronalitetnu politiku koja je prijeko potrebna hrvatskom društvu – rekao je Pavliček.

Interpretativnu izjavu Vlade RH koja prati konvenciju ocijenio je bez pravne težine, a komentirao je i argument vladajućih i mnogih oporbenih stranaka u Hrvatskoj da ratifikacija Istanbulske konvencije predstavlja civilizacijski doseg naglašavajući da kada bi se vladajući upola toliko borili za minimalnu plaću građana koliko se bore za ratifikaciju Istanbulske konvencije, standard hrvatskih građana bi bio itekako bolji.

Konferenciji je nazočila i vijećnica u Gradskome vijeću Vukovara Jasmina Jukić. -Protiv sam Istanbulske konvencije. Imam sina i kćer rođene kao muško i žensko i protiv sam da se mogu izjašnjavati drugačije ako nas je Bog takvima stvorio – rekla je Jukić.

HKS-ovci su ujedno pozvali građane da se odazovu prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije zakazanom za subotu 24.ožujka u Zagrebu.

Hrvatski radio Vukovar

Foto: Marija Molnar

 

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
Je li vojno osposobljavanje novi oblik vojnog roka?

Uvodi li Vlada ponovno obvezni vojni rok? Je li vojno osposobljavanje novi oblik vojnog roka? Centar za mirovne studije pozvao je saborske...

Close