Published On: Pet, lip. 21st, 2019

HKS: Sramotne presude za žrtve Lovasa

Dužni smo reagirati na pravosudnu predstavu za javnost, koja se jučer zbila na beogradskom sudu za ratne zločine. Naime, zbog ratnog zločina u selu Lovas, na beogradskom sudu za ratne zločine, na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju od 47 godina osuđeno je svega 8 okrivljenika.

Međutim, ovo suđenje, koje traje već 12 godina je nažalost bila još jedna farsa, budući da je od prvobitnih 69 žrtava, presuda donesena zbog ubojstva svega 28 ljudi.

Nadalje, suđenje je kroz godine obilježilo i sramotno malo zakazanih ročišta te nedolasci optuženih na ista, što je svaki puta rezultiralo odgodom suđenja.

Ono što je najsramotnije je to da tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije nije podiglo optužnicu protiv zapovjednika Druge proleterske gardijske motorizirane brigade JNA Dušana Lončara, naredbodavca napada na Lovas.

Zbog svega gore navedenog smatramo da je ovaj sramotni sudski epilog  „ponovni pucnanj“ u žrtve Lovasa”, te isti nažalost samo potvrđuje da Republika Srbija niti ima volje niti želje adekvatno kazniti ratne zločince.

 

Predsjednik

Hrvatske konzervativne stranke

Marijan Pavliček

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Reče on meni: “Smrt Fašizmu, i ja mu odgovorih: “ I tebi sinko…”

Sutra je kažu, neki veliki praznik kojega će slavlje započeti u šumi Brezovica, kažu kako su onomad tamo  nastali prvi...

Close