Published On: Uto, kol. 7th, 2018

HKS: Velikosrpska politika iz 90-ih ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima

Predsjednik Hrvatske konzervativne stanke (HKS) i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček oglasio se dan poslije obilježavanja Dana pojede i domovinske zahvalnosti na prozivke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.  Pod naslovom „Velikosrpska politika devedesetih godina ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima“ Pavliček navodi kako HKS najoštrije osuđuje izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića izrečene na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe održanog u Bačkoj Palanci.

Vučić je među ostalim usporedio Hrvatsku i njenu Vojno-redarstvenu akciju Oluja sa nacističkom Njemačkom riječima ”Hitler je htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba”. Gospodin Vučić, očigledno po tko zna koji put zaboravlja da su upravo predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj uz pomoć ondašnjeg državnog vrha u Srbiji, tijekom Domovinskog rata okupirali trećinu hrvatskog teritorija, razorili brojne hrvatske gradove i sela te poubijali na tisuće nedužnih hrvatskih branitelja i civila, navodi se u priopćenju.

Ističe kako je i sam Vučić bio jedan od huškača te velikosrpske politike s obzirom da je u više navrata bio na okupiranim hrvatskim područjima podržavajući na političkim skupovima pobunjene hrvatske Srbe uz već danas svim poznate njegove riječi: ”Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska.”

– Još žalosnije od ovih Vučićevih izjava je prisutnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ovom ”Komemorativnom skupu”. Pitamo se kakvu to politiku može provoditi vladajuća garnitura, kada njihov koalicijski partner SDSS svojim prisustvom i šutnjom, očigledno podržava ove i slične Vučićeve izjave, koje su se mogle čuti na skupu u Bačkoj Palanci.  Očekujemo od Vlade RH, da nakon ovih Vučićevih izjava povuče hrvatskog veleposlanika iz Beograda, ali i uspori sve daljnje pregovore Srbije glede ulaska u Europsku uniju, navode iz HKS-a.

Branimir Bradarić / Večernji list

 

 

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO: Prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na kninskoj tvrđavi

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", dan uoči središnje...

Close