HNS sprema novi udar na HDZ? ‘Ako Plenković ne reagira na Penavu, tražit ćemo da se poštuje Ustavni sud po pitanju ćirilice u Vukovaru’

Nakon Plenkovićeve rekonstrukcije Vlade mir je nakratko kupljen, no odnos HDZ-a i HNS-a, kao okosnice parlamentarne većine, ubrzo bi se mogao naći pred novim iskušenjima.

Nije nezamislivo da HNS na jesen, nakon što u potpunu primjenu u škole uđe kurikularna reforma, napusti Vladu i pokuša se pripremiti za buduće parlamentarne izbore.

Uostalom, iz HNS-a najavljuju novi udar na HDZ nakon što su tražili odlazak Lovre Kuščevića i sugerirali širu rekonstrukciju Vlade. Riječ je o tome da će prozvati Ivana Penavu, HDZ-ova gradonačelnika Vukovara, zbog, kako su rekli, nepoštovanja odluke Ustavnog suda o pravima manjina u Vukovaru.

“Pričekat ćemo da vidimo hoće li Plenković reagirati, ali više nećemo čekati četiri tjedna kao u slučaju Kuščević, ako ne bude, onda će se HNS oglasiti i reći da Penava mora poštovati odluku Ustavnog suda” rekao je za Večernji list izvor iz vrha HNS-a.

Penava je i Plenkoviću vrlo delikatan slučaj zbog Vukovara pa svako diranje HNS-a u vukovarskog gradonačelnika za Plenkovića može imati ozbiljne posljedice.

Displaying 28 komentara
Have Your Say
 1. Ivica napisao:

  U velikoj većini zemalja dvojezičnost uopće ne postoji. Unutar EU-a, u onim rijetkim zemljama u kojima postoji dvojezičnost prag za dvojezičnost je 50%. Jedino Hrvatska ima prag od 33%!

 2. Gordana First napisao:

  Plenkovic je prisiljen i s vragom citaj HNS- sem kuhati nama rucak jer nasa desnica igra uvredjene bebace. Eto zato nam ove HNS- ove spodobe vrte nozeve u ranama. Zadnje je vrijeme desnici poduprijeti Plenkovica. Odose ove utvare sve u nepo rat. Na zivotno smemtiste i u nepovrat. Kakva cirilica oni ne znaju ni latinicu.

 3. Zar nije dosta Ucjena. Ostavite GrobariGos. Penavu na Miru.

 4. Nada Andrić Nada Andrić napisao:

  Hoće li im se i kune štampati na ćirilici

 5. majmune prvo reci kako ti je ženina firma gobila posao u dalekovodu

 6. Hrvoje napisao:

  Vukovar nikada ne će biti smrdljiva smrdska palanka zvana bykobap!!!!!!!!!!

 7. Zora Tadic Zora Tadic napisao:

  Nikog se ne mora poštovati, ako taj netko pljuje po ovom narodu i njegovim žrtvama, kako je marginalizirani narod tako se možete svi vi marginalizirati od suda do zadnjih vaših ulizica, dakle svi!

 8. PLAVI KMERI I CRVENI JEL TU NEŠTO ČUDNO,UMJESTO DA VRDOLJAK ČAMI U BAJBUKU ZBOG RAZDJELJNIKA GDJE JE OPLJAČKAO STOTINE TISUĆA GRAĐANA,ON DIJELI LEKCIJE ,KOJE STE OVCE TOJ GNJIDI DOZVOLITE PLJAČKU,

 9. Marijan Ljubas Marijan Ljubas napisao:

  Vrdoljak i Štromar +Pupovac. O jebem te živote tko meni upravlja državom🤔

 10. HNS-ovci i ostali koji toliko zagovarate tu jebenu cirilicu ako ju toliko volite odite u bratsku vam srbendu pa uzivajte u njoj a nemojte nama nametati to cetnicko pismo,i jos nesto koliko sam primjetio svi vi koji zagovarate skupa sa pupavcem to ruglo od pisma niste niti bili na ratistima a niti vam je ko ubijen i silovan niti se to dogadalo u gradu gdje zivite,,pitao bi vas da ste bar malo vidjeli krvi i izmucene zene to jest silovane dali bi ste onda zagovarali to cetnicko pismo,,,sramite se jer ama nije stalo do niceg Hrvatskog osim kuna i fotelja neznam kako netko tko je u vlasti i kao ,,,voli Hrvatsku,,,a sustavno je rusi i radi protiv svog napacenog naroda,,,,,,,i na kraju mars u materinu svi vi koji podrzavate pupavca i njemu slicne

 11. Željko Žmirić Željko Žmirić napisao:

  to je dogovorno.sad plenkoviću malo podižu domoljublje u očima hrvata.hns je kujica na lancu koju treba eutanizirati.

 12. Mario Črljenec Mario Črljenec napisao:

  Gospon Vrdoljak pametni i mudri…!!!!😂Kad vec ocigledno o sebi imate bas takvo misljenje,moj prijedlog je da te dvojezicne ploce postavite sami osobno da javnosti dokazete da ste i hrabri.Ipak je potpuni dojam jako bitan pa me zanima imate li muda za to!?

 13. Ako ćirilica bude u vukovaru onda je grad pao u ruke srbiji i hrvatskim komunistima ne ČIRILICI U GRADU HEROJA VUKOVARU GRADU

 14. Ivica Krešo Ivica Krešo napisao:

  Gonite se u 3 PM zajedno sa briselskim pederčinom

 15. Josip Budak Josip Budak napisao:

  Skinuti sve politicare s vlasti pod hitno jer inace nema nase Hrvatske

 16. HNS lopovi kako se bojite za svoju blatnu guzicu pa izmišljate igrokaze oko čirilice i Penave samo da se ne otkrije vaš lopovluk koji več dobro poznajemo.

 17. Djuro Blazanovic Djuro Blazanovic napisao:

  ….zvijeri su gladne,drmaju vlastiti kavez

 18. Ljubica Pavlovic Ljubica Pavlovic napisao:

  GDJE ste BILI kad je grmilo a sada se pravite da ste NEKO I nesto nediraj te rane koje nisu zcijelile

 19. Darko Čižmar Darko Čižmar napisao:

  …treba vama svima .ebat kevu…

 20. Marijana Labaš Marijana Labaš napisao:

  Vrdoljak jesli vi bili na bilo kojem ratistu i vas kolega nego ste nestali u vidu magle sramite se

 21. Nikola Jugovic Nikola Jugovic napisao:

  HNS sprema novi udar na HDZe koji ih štite i čuvaju od pržuna zbog pljačke i korupcije koje su počinili

 22. Hns nogirat odmah da više nikada ne zasmrde nikome ni nigdje radi mira i reda…a još im dali školstvo da nam djecu “otruju”svojim bezobrazlukom…užas!😢😢😢

 23. Mijo Pavic Mijo Pavic napisao:

  sto netrazite novi popis stanovnistva pa cete vidjet da tamo nema vise od 10 posto ti srba da zive a gamad koja dolazi iz srbije raditi sve cetnici

 24. A zashto vi ushljivci ne reagirate na volju Naroda?

 25. Ma o cemu ovaj radnik veliki rodoljub govori!!!Ukinuti svu dvojezicnost ovo je Hrvatska a ta dvojezicnost nas razdvaja!!!Kome pasu kune a Hrvatski smeta i latinica,tko im smeta dosta nam je te price nek biraju di im odgovara , neka zavlada mir ,bez podjela!!!

 26. Jasna Lovrić Jasna Lovrić napisao:

  E pravi ste seronje, ta gdje vam nestade karakter??!! Niste ga ni imali, pa ga niste mogli izgubiti…

 27. Martin Babic Martin Babic napisao:

  E sad vise nepisa samo Plenkovic po Hdzeovcima sad je poceo i Hns

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Ljiljane Zmijanović: “Ovo su dobre vijesti i za mene i za Hrvatsku!”

Odluku Upravnoga suda u Splitu da poništi imenovanje Nelle Slavica za ravnateljicu Nacionalnoga parka Krka komentirala je Ljiljana Zmijanović riječima...

Close