Hoće li članovi HDZa morati slikati svoj glasački listić sa zaokruženim Prgometom?

Tek što je dodirnuo hrvatsko tlo nakon Rima, najpoznatiji briselski dezerter Plenković konačno je pokazao djelić svog pravog lica kojemu je demokracija i sloboda mišljenja nepoznata stvar. Pravi totalitarni europejac i pravi tatin sin.

Dakle, nakon pola sata hvaljenja struktura Europske unije i svega što ide uz to, bez čega izgleda ne zna ni usta otvoriti (sve ga nešto zamišljam kako prije spavanja kleči i moli se Europskoj uniji) vidno ozlojedjeni Plenković dohvatio se izbora za zagrebačkog gradonačelnika. I pri tome potpuno zaboravio kako bi morao odglumiti bar privid demokracije. Od europejca koji je pola sata trabunjao o toleranciji, demokraciji, solidarnosti i europskim vrijednostima, u pola rečenice se prometnuo u sumanutog totalitarista prema kojem i Erdogan djeluje umjereno.

Kaže Plenki, svatko u HDZu MORA podržati njegov izbor, Dragu Prgometa. Izjava na kojoj bi mu pozavidio i Staljin. Nikakva sloboda mišljenja nije dopuštena, svi moraju misliti isto kao i on. A ako kojim slučajem ne misle, imaju raditi ono što on kaže i pretvarati se da to odobravaju.

Ide Plenki i dalje, pa tako najavljuje kazne svim neposlušnim članovima HDZ koji nisu spremni obožavati lik i nedjelo Drage Prgometa. Još je samo nedostajalo da im zaprijeti vješanjem, sve ostalo je izgovorio.

Pa se baš pitam, hoće li članovi HDZa morati slikati svoj glasački listić sa zaokruženim Prgometom na njemu, kako od Plenkija ne bi dobili šibom?

I sjetim se usput kako se okomio na Karamarka govoreći kako je stranka uvijek iznad jednog čovjeka, da bi par mjeseci nakon što je zauzeo njegovo mjesto tu istu stranku pretvorio u hrpu poslušnika koji moraju misliti i raditi isključivo onako kako on kaže. Jer, Plenković nije Karamarko, za njega ne vrijedi isto. On itekako može biti iznad stranke, iznad birača koje je prevario, iznad dobrobiti Hrvatske, iznad svega.

Osim Europske unije.

Zanimljivo je gledati kako Plenki samom sebi sapuna dasku. Naravno da je svima jasno kako HDZ u biti podržava Bandića, kao i toliko puta ranije. HDZ redovno ističe kandidate za zagrebačkog gradonačelnika koji nemaju apsolutno nikakvu šansu ni približiti se Bandiću, a kamoli pobijediti ga. Počevši od Madjerićke koja je osvojila jedva 5% pa nadalje.

No, vjerojatno u želji da to ne bude previše očito, Plenković griješi. Pa tako skoro da i nema dana u kojem Plenković ne hvali Prgometa, ističe kako je on najbolji izbor, govori o njegovim vrlinama (njih valjda vidi samo on) i redovno naglašava kako on osobno stoji uz njega. I time neizbježni Prgometov poraz pretvara i u svoj osobni.

Da je Plenković bio dovoljno pametan i šutio, svi bi, kao i sada, znali kako je HDZ nekog kandidirao pro forme, a Drago Prgomet, čovjek koji je promijenio hrpu stranaka, trgovao sa svim i svakim, izdao koga god je mogao, čovjek bez ikakvih čvrstih uvjerenja, stavova i morala, smatrao bi se žrtvovanim u ime dogovora HDZ-Bandić.

Ovako, obzirom na čvrstu Plenkovićevu podršku, nakon što se u Zagrebu zatvore birališta, najveći gubitnici izbora bit će upravo Prgomet i onaj koji ga je izabrao i zalagao se za njega, Plenković.

I sve si nešto razmišljam nije li upravo ta spoznaja natjerala Plenkovića da se dohvati našeg Hasanbegovića, spominjući ga onako ovlaš ali sa neskrivenom iako jasno neizgovorenom prijetnjom. Priprema li Plenki već sada teren u kojem će sebe očistiti od svega, a za poraz okriviti one koji mu na bilo koji način smetaju?  Jednim udarcem dvije muhe. Opravda sebe i riješi se neposlušnih. A ako mu itko smeta, to je svakako Zlatko Hasenbegović. Ne voli Plenki HRVATE u HDZu. Njemu to dodje kao prirodni neprijatelj.

No, ono što će biti naročito zanimljivo, bit će zbroj glasova koje su dobili Bruna Esih i Prgomet. I taj će zbroj glasova, kao pokazatelj stvarnih glasova koje bi dobila Bruna Esih kao kandidat HDZ-a,  pokazati kako je sve ovo Plenkijeva perfidna, pokvarena igra, u kojoj je unaprijed žrtvovao glavni grad Hrvatske poklanjajući ga titoljupcu Bandiću za tko zna kakve ustupke.

 

Diana Majhen

Displaying 15 komentara
Have Your Say
 1. Nikola Risonjic napisao:

  Portal Braniteljskog Foruma su bolesnici i provokatori i sa ovakim glupostima koje objavljivate su neozbiljnje i neprofesionaln.

 2. Siniša Šupić napisao:

  Da ne bude zabune,nisam simpatizer Milanovića. No,čini mi se da smo dobili goreg i od Milanovića.

 3. Ante Busic napisao:

  Svi političari su isti.

 4. Vid Pribilovic napisao:

  naravno da kao i do sada moraju slikati 😛 tko je ikada mogao vjerovati hdz-ovcu

 5. Jozo Tomić napisao:

  Ma ljudi Program ovog frajera koji provodi je vise otisao lijevo nego Milanovicev predizborni. Pa ovo je cisti Salto mortale.

 6. Ima 500 tisuća branitelja !
  Mogu čudo napravit

 7. Hahahahahaha taj plenkovic je obicna budala sad cemo svi za brunu

 8. Ivan Budimir napisao:

  Jedi govna sa prgometom iz komunalnog!

 9. Anto Mirković napisao:

  BELJAK i HSS su Plenky UZOR…

 10. Sven Kalifer napisao:

  Silo moja kad ces puknut pusta? Dali je “drugar” zaista fasciniran svojom moci, dali je siguran da Hrvati nista ne vide, ne razumiju? Nece proci drugar, Hrvatska zeli slobodu i blagostanje za sve ljude i Todorica jednako! Prijetnje i izmisljanja zakona jednog Premijera je kriminal! Ako imas obveze prema roditeljima, Obuljenima u Dubrovniku, Todoricu i (sinu) Maricu, onda to sredjuj privatno! Nesto smrdi, trulez, odvratno gadljivo.

 11. Ivan Milinkovic napisao:

  Ja mislim da je plenkovic sam sa svojom politikom ukakio sve nema on koga osudivati neg sebe.

 12. Stravicno,stravicno, stravicno sta ovaj HDZ radi. Sta cekaju oni nasi posteni ministri,sta sute nasa dva generala u vladi koji znaju a sute da ovo nije vjerodostojna politika. Novi porezi se spremaju,braniteljski zakon jos u nekom podrumu,ministri koji se osim Tolusica,bave svime osim svojim resorom. Vjerodostojna im je samo placa.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Ilčić: Više su napadali mene nego bilo kojeg homoseksualca

  Kad je u pitanju obrana nacionalnog identiteta, ja jesam desno orijentiran. Ali kad je u pitanju obrana dostojanstva radnika...

Close