Published On: Pet, srp. 12th, 2013

‘Hoće li na kraju Thompsona uhititi’

1_MPT

Potpisujući nalog za pretres Thompsonovog stana stječe se dojam da je ona zapravo izdala potvrdu da se u policiji kao u javnom servisu počne formirati i stanovita ideološka redarska služba. Ulaskom policije u Thompsonov stan u potrazi za trofejnom puškom hrvatski verbalni građanski rat ulazi u novu fazu, jer je policijska ophodnja na vratima Thompsonovog stana poruka tisućama njegovih obožavatelja.

Što mislite, iz perspektive mogućeg narušavanja reda i mira, čak i golog kršenja zakona, što je realnije: da u Vukovar i okolicu, Knin, Karlovac, Drniš i Gospić, sa svim njihovim okolicama ima više rezona poslati policijsku ophodnju da potraži neprijavljeno oružje ili je realnije, opasnije, pedagoški smislenije, poslati momke da prekopaju stan Marka Perkovića Thompsona u potrazi za afirmacijom pravde na tu temu?

Ako ga prezirete, samo ako ga istinski prezirete, ako panično tražite neku moguću kompromitaciju, kako bi nekako otjerali tih 50-100 tisuća ljudi koji redovito pohode njegove koncerte, samo tada nećete poslati ophodnju u Bobotu ili Veru, Gospić ili Otočac, Benkovac ili Josipdol, već ćete na istu temu čim čujete da je Thompson na radiju rekao da još čuva svoju ratnu pušku, potpisati nalog policiji da prekopa ako treba i sve dječje majice, ručnike i košulje, ne bi li pronašli neprijavljenu ratnu pušku!

Upravo se zato odlučila policija sa ministrom Ostojićem na čelu i potpisujući nalog za pretres Thompsonovog stana stječe se dojam da je ona zapravo izdala potvrdu da se u policiji kao u javnom servisu počne formirati i stanovita ideološka redarska služba. Nešto je ipak kopalo i po njihovoj savjesti pa je glasnogovornica lokalne policije odmah rekla, molim lijepo, sve je bilo po zakonu, ali bit prave manipulacije oduvijek i jest u tome! To je taj komunjarski mentalitet gdje vam se ” po zakonu” pije krv na slamku.

Naime, možda za sve ove godine pjevač grupe ”Majke” Goran Bare ima neki joint ili kakav gram heroina kod kuće, pa nema dvojbe da bi bilo po važećem zakonu i tu uredovati, zar ne? Ali čovjeku koji je ljevici dio mladih glasova pribavio 3. siječnja, urlajući sa Račanom na Trgu Bana Jelačića ” vrijeme je da se krene”, to nećemo napraviti, zar ne? Ali ćemo zato onom prokletniku koji je manje od godinu dana kasnije otvarao oči narodu u istom tom Splitu o tome tko su zapravo Račan i Mesić, kopati  po firmi i po kućnom ormaru ne bi li nekako bacili na pod taj spomenik!

Ulaskom policije u Thompsonov stan u potrazi za trofejnom puškom hrvatski verbalni građanski rat ulazi u novu fazu, jer je policijska ophodnja na vratima Thompsonovog stana poruka tisućama njegovih obožavatelja. Jer taj čin, ta slika, da od svih mogućih lokacija, neprijavljeno oružje tražite u stanu čovjeka čiji su koncerti najžešća kritika svjetonazora ove vlasti, to znači da se već po definiciji približavamo klasičnom državnom teroru.

A da bi se još zornije ilustriralo u kakvoj Hrvatskoj mi živimo,  isti dan kad je policija zavirivala po pelenama Thompsonove djece tražeći oružje jedna žena je od muke plakala tražeći da usred Opatije prestanu treštati srpski narodnjaci.  Glazba koja je treštala iz hotela sa 5 zvjezdica u srcu sezone u jednoj Opatiji, po riječima prve susjede tog hotela ”nije bila ni etno, ni starogradska, ni izvorno romska ili narodna, to je bila glazba u maniri najgorih novokomponiranih narodnjaka koji se vjerojatno mogu čuti još samo u ”kafanama” gdje se uz cestu zaustavljaju kamiondžije.” Ovo će naime u jednom dahu reći Ivna Bilek, prva susjeda opatijskog hotela Ambasador, koja je iznajmila svoj apartman gostima koji su je tu nedjelju došli pitati ”gospođo, jesmo li mi došli u Opatiju ili u Leskovac?” Naime, nečuveni dernek u opatijskom hotelu Ambasador počeo je u rano poslijepodne, a na reakcije izbezumljene susjede iz hotela su joj rekli da se radi o privatnoj zabavi s kojom oni nemaju ništa. U pola 9 na terasu izlazi hotelska glazba sa starim šlagerima ali ”kamiondžije” se ne predaju, pojačavajući ton kako bi ih nadglasali!

I, da oko 23h nije počela padati kiša, tko zna do kada bi se srpske cajke orile Opatijom! Idući dan će direktorica hotela Jelena Papeš koja tvrdi da nisu svirali narodnjaci najprije reći ovo : ” Sve je bilo po zakonu! ” Direktorica će još dodati : ”Opatija mora biti u službi gostiju, dio gostiju našeg hotela bili su uzvanici na toj zabavi.” Direktorica na kraju poentira: ” Ne vidim razlog zašto bi takva glazba nekome smetala, nacionalizam nije primjeren pa ni u Opatiji.”

Vidite kako direktorica hotela Ambasador, baš kao i glasnogovornica splitske policije tvrde isto: ” Sve je bilo po zakonu.” I kad se ore Opatijom srpski narodnjaci zacijelo sa Cecom Ražnjatović na čelu i kad se zaviruje po ormarima Marka Perkovića u potrazi za Thompsonom! Sve je po zakonu! Ali i logori su ustrojeni po nekom zakonu, zar ne? Jer nama direktorica hotela Ambasador hoće reći da ako Opatijom trešte srpski narodnjaci za koje prva susjeda hotela tvrdi da se takva glazba može još samo čuti u ” kafanama” i ako vas to smeta, vi ste najobičniji nacionalist! S druge strane, ako slušate Thompsona, vi ste odavno po tim mjerilima šovinist! Što je to svjetonazorski, negoli – svojevrsni ideološki logor? Jer ovo je sad zadnje opasavanje tog logora čvrstom žicom : nije više samo nacionalist onaj koji sluša Thompsona, sad je nacionalist i svaki onaj koji na prve taktove Arkanove udovice ne izlazi na balkon i veselo pjevuši!

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
‘Ustaše, što ne stojite za Jasenovac’

Srbijanska mirovna udruga Žene u crnom i ove je godine u centru Beograda obilježila godišnjicu genocida u Srebrenici. Članice udruge...

Close