Published On: Sub, velj. 2nd, 2019

Hrast, HKS: Politika trenutno pobjeđuje nad kršćanskim načinom života, ali europska politika će se promijeniti

Share This
Tags

Predstavnici Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS), koji su u subotu organizirali konferenciju “Budućnost hrvatskog i europskih društava”, rekli su da se u Hrvatskoj zabranjuje govoriti o kršćanskim i nacionalnim vrijednostima i da se one svrstavaju pod ideologije, te da politika trenutno pobjeđuje nad kršćanskim načinom života, ali da će se europska politika uskoro promijeniti.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić rekao je da je konferencija “Budućnost hrvatskog i europskih društava” okupila hrvatske i inozemne stručnjake koji svjedoče o nužnosti i aktualnosti općeljudskih vrijednosti u politici, odnosno, o zalaganju za kršćanske vrijednosti koje povijesno određuju hrvatski narod.

Dodao je kako je zajedništvo neophodno s obzirom na sve što “smo do sada učinili i vidjeli da se velik dio Hrvatske pobunio protiv Plenkovićevog skretanja u lijevo i protiv marginalizacije, kada su nas pokušali izmanipulirati sa svim potpisima o referendumskim inicijativama koje smo radili”.

Dopredsjednica HKS-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, govoreći o kršćanskom načinu života i njegovim odnosima s politikom, ocijenila je da politika trenutno pobjeđuje nad kršćanskim načinom života.

“Glas manjine pobjeđuje, stoga moramo postati glasna većina. Mi smo se uplašili i bojimo se, ali nemamo se čega bojati. Imamo svoja prava koja ćemo konzumirati i pokazat ćemo da nismo nazadni”, poručila je.

Europska politika će se promijeniti

Ilčić je ocijenio kako će izbori za Europski parlament pokazati kakva je situacija u Hrvatskoj, ali i da će se europska politika promijeniti jer je koalicija pučana i socijalista na europskoj razini “praktički propala”. Dodao je kako u Saboru, kada netko govori o vrijednostima, “uvijek ga se pakira u ideologiziranje, koje nam je navodno nepotrebno”. “Ta je floskula pala. Danas je jasno da upravo vrijednosti stoje u temelju svakog ekonomskog razvoja i održivosti društva”, kazao je.

Najavio je da će vodeći ljudi stranke sigurno biti na izbornoj listi kako bi se vidjelo njihovo zajedništvo, dodavši da su svi spremni staviti se na raspolaganje za ono o čemu govore.

Tomašić je rekla da se neće kandidirati na novim europskim izborima ako dovrši trijalog između Komisije, Vijeća i Parlamenta o ribarstvu.  “U tom slučaju napravila bih nešto što nitko od zastupnika nije napravio i otišla bih ponosno u mirovinu. Ali ako trijalog nije gotov, moram ići, ako me narod izabere. Željela bih ga završiti kako ne bi došao u ruke Talijana, jer bi u tom slučaju naši ribari nastradali”, rekla je.

Poljski zastupnik u Europskom parlamentu Marek Jurek poručio je kako se samo isticanjem društvenih pitanja i problema može potaknuti građane da izađu na izbore, dok se mladima moraju predložiti vrijednosti poput vjere, ljubavi prema domovini, važnosti obitelji i žrtvovanja.

(Hina) xmhud yjn

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Donna Vekić izbacila drugu igračicu svijeta i ostvarila najveću pobjedu u karijeri

Hrvatska tenisačica Donna Vekić ostvarila je najveću pobjedi u karijeri. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostvarila je najveću pobjedu u karijeri svladavši...

Close