Hrvatska traži izručenje: Sud u Sarajevu odlučuje o Mamiću

Hrvatska traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada su mu zbog toga odredili i mjeru pritvora

Sud BiH razmatrat će danas zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa koje traži izručenje Zdravka Mamića.

Rasprava pred sucem Mirsadom Strikom počinje u 13 sati, no odluka o Mamićevu izručenju neće biti tako skoro poznata.

– Mi ćemo se usprotiviti izručenju Hrvatskoj. Djela koja mu se stavljaju na teret su od prije potpisivanja sporazuma o izručenju – kazao nam je Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić dodajući kako će nakon ročišta o tome raspravljati sudsko vijeće.

– U utorak je tek ročište, rasprava i neće se to tako brzo odlučiti i znati – uvjerava nas Rajić. Nakon odluke ima još i vrijeme za žalbu, a potom ministar pravde BiH donosi konačnu odluku.

Hrvatska traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada su mu zbog toga odredili i mjeru pritvora. Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Optužnica se odosi na Mamićevog sina Maria, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnicke Sandra Stipančića i Igoar Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana.

Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima, te danas živi u Međugorju.

Sud BiH je u lipnju razmatrao zahtjev da se Mamiću odredi pritvor u toj zemlji do konačne odluke o tome hoće li biti izručen Hrvatskoj no na kraju su mu samo nametnute mjere zabrane putovanja izvan zemlje uz obvezu javljanja policijskoj postaji u Čitluku.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Kukavica Vice o Postenju i da muje namisteno, sta ne dode u Hrvatsku pa se bori za svoje Postenje: Nece. Samo da mije znat koga tamo Podmicuje jer Medugorska Gospe ne stiti Kriminal pa se uzalud Molit, svemu dode Kraj.

  2. On se boji samo Boga, a ja kazem : Ima li Boga, ako ima, izrucit ce ga…

Leave a comment

Read previous post:
ZABORAVLJENI SINOVI DOMOVINSKOG RATA

  Potlačeni, žalosni i iskorišteni! Zaboravljeni! Marginalizirani! U tu ladicu su smješteni naši istinski branitelji! Nerijetko i u hodnicima klinika...

Close