Hrvatske svetinje oskrnavljene u Širokoj kuli

Iz Široke Kule jutros je stigla vijest o skupini migranata koja se utaborila na livadi između crkve Svetog Mateja i spomen-obilježja za 40 ubijenih hrvatskih civila tijekom Domovinskog rata. Nakon jučerašnje posjete Hrvatskoj njemačke kancelarke Angele Merkel, koju od milja u Njemačkoj zovu „majkom svih migranata“, ova skupina migranata se po mnogo čemu razlikuje od prijašnjih koje smo zaticali na ovome području. Veseliji su, svi su radno sposobni, razgovaraju na mobitele i općenito se ponašaju kao da su na izletu, a ne na ilegalnom proputovanju prema obećanoj zemlji. Prije su u ovom dijelu Like migranti provaljivali u štale i gospodarske zgrade da bi imali gdje prenoćiti. Sada spavaju par metara od glavne ceste.

Jutros smo na cesti zatekli policiju. Ne žele komentirati ovu situaciju, nevoljko se okreću od foto-aparata. Čekaju li kombije za odvoz ovih početaka novom „ilegal-migrant“ turističkog vala ili daljnje upute za postupanje? Pored njih se zaustavljaju tri automobila talijanskih i njemačkih registracijskih oznaka. Nismo uspjeli odgonetnuti je li u pitanju prijevoz migranata “Migrant tours” ili su migranti postali nova hrvatska turistička atrakcija?

Ima u ovom događaju podosta koincidencije, ali i simbolike. Migranti su se utaborili na korak od katoličke crkve, od Božjeg hrama vjere koju svim muslimani od reda uglavnom mrze. Desetak metara niže je osnovna škola. Nitko od migranata Pakistana, Indije, Maroka, Afganistana, Sirije… ne zna pisati svoje pismo, a o latinici da niti ne govorimo. Jutarnju nuždu su „uredno“ vršili po okolnim živicama, školskom voćnjaku,  iza crkvenog zida i iza spomenika. Zamislite obrnutu situaciju i njihovu reakciju da su Hrvati ilegalni migranti zatečeni u nekoj od država muslimanskog svijeta i da isto to čine njihovim svetinjama???

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 6 komentara
Have Your Say
 1. Anton Jozic Anton Jozic napisao:

  Ako neznaju citati ni pisati kako onda znaju koristiti internet i putovati svijetom odnosno proc kroz toliko drzava, oni znaju puno vise nego sto mi mislimo, dobro su informirani

 2. Zvonko Dragić Zvonko Dragić napisao:

  žive li Hrvati u Hrvatskoj

 3. Ivan Pavlak Ivan Pavlak napisao:

  Vojsku na granicu zašto je plaćamo

 4. Ante Busic Ante Busic napisao:

  Triba Orbana dovest u Hrvatsku da sredi situaciju.

 5. To ubijte te zlotvore kome god se pruži prilika

 6. Petar Katić Petar Katić napisao:

  Triba zatvoriti granicu za tu stoku.To nisu ljudi nego zivotinje.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – ERVIN ŽIBRET-ENJA

Kad čuješ crkvena zvona i pucnjavu tri plutona Na trenutak stani ni korak taj ne zakorači Ne srami se iskreno...

Close