Published On: Uto, stu. 7th, 2017

Hrvatski branitelji poginuli u vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak” dobivaju spomen obilježje

Središte Okučana kroz sljedećih bi godinu dana trebalo biti vidno izmijenjeno. Osim energetske obnove osnovne škole koja je vrijedna 3 milijuna kuna, započinju i radovi na izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak”.
Prva faza radova trebala bi biti gotova do kraja ove godine, a druga do kraja travnja, što znači da će vijenci za 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Bljesak” biti položeni na novo spomen obilježje.

Sve građevinske dozvole su prikupljene, a idejno rješenje i projekt su gotovi – ukratko, čeka se samo početak radova. Trebali su započeti još prošli tjedan, ali su zbog lošeg vremena odgođeni. U Okučanima se 1. svibnja tradicionalno polažu vijenci i pale svijeće kod Središnjeg križa u Spomen parku hrvatskih vitezova. Osim novog spomenika, najavljena je izgradnja još jednog obilježja – spomenika kojim će se obilježiti masovna grobnica iz Domovinakog rata.

Autor spomen obilježja akademski je kipar Dalibor Stošić, a glavni projektant Hrvoje Bilandžić. Kako će u konačnici centar Okučana i izgledati, bit će vidljivo za nekoliko mjeseci.

Franciska Kohon / Brodportal

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Obnovljen rad UDVDR-a općine Darda

U Dardi je tijekom vikenda obnovljen rad Udruge dragovoljaca i veterana Općine Darda. Prošlo je dosta godina otkako su se...

Close