Published On: Čet, velj. 21st, 2019

Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje smišljene i plasirane laži

Priopćenje za javnost Hrvatskog generalskog zbora povodom objavljenih neistina na portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ-GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“

Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje laži, koje je na blogu-portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ–GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“, objavio  autor Miro Matijević.

Hrvatski generalski zbor, podsjeća, da su okolnosti pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, 17. veljače 1994. godine na Velebitu javnosti dobro poznate, obzirom da su o tom tragičnom događaju, u medijima, u više navrata govorili neposredni svjedoci, Gavranovi prijatelji i suborci,  pripadnici 1 gardijske brigade „Tigrova“, Darko Katuša i Grga Tokić.

Obzirom na navedeno, smatramo kako je  izrečene neistine autor članka u javnost smišljeno plasirao  u cilju stvaranja i širenja dezinformacija, kako bi se manipuliralo javnim mnijenjem, izazivale podjele i posijale sumnje u braniteljskoj populaciji i šire, te bacila ljaga na pokojnog ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Pritom je, autor u svom članku, branitelje prikazao kao masovne uživatelje droga, a Gavranovu junačku smrt, na borbenoj zadaći, proglasio običnom likvidacijom od hrvatske strane.

Hrvatski generalski zbor upozorava, da ovako smišljene i plasirane laži, neposredno uoči obilježavanja 25 obljetnice pogibije istinskog heroja i omiljenog junaka Domovinskog rata stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, imaju sve odlike psihološkog-propagandnog djelovanja, kao oblika Specijalnog rata, usmjerenog protiv temeljenih vrijednosti Domovinskog rata i Republike Hrvatske u cijelosti.

Obzirom na navedeno, Hrvatski generalski zbor traži žurno postupanje Državnog odvjetništva.

HRVATSKI GENERALSKI ZBOR

UPRAVNI ODBOR

Displaying 4 komentara
Have Your Say
 1. Marijan Jurilj Marijan Jurilj napisao:

  Što javno nekažete ili nezauzmete svoj stav prema ovakvoj politici i gospodarstvu. Jer to je najvaznije za narod i branitelje.

 2. Tomislav napisao:

  Zanimljivo, a meni se javio rod od pokojnog Gavrana da je ubijen na Borongaju i da zna ime ubojice. Tak da generalskom zboru koji teži milijune i milijune eura ne bi niti kokice dao da ih čuvaju. Zna se kako je večina došla do činova!

  Zašto ne naprave obdukciju Gavrana!
  Zašto ne kažu da je žena od Gavrana radila kod Bobetka i time im osigurala šutnju…Pa do ucijene obitelji id Gavrana.

  Generalski zbor se uzjogunio, a ne objašnjavaju kako je Gavran poginuo u izviđanju i ratnoj operaciji, a tada na tom području nije bilo ratnih operacija.

 3. Franjo Rasonja Franjo Rasonja napisao:

  Dok vi sutite i ne poduzimati nista kao generali pobjedničke vojske, druga strana svojski se trudi unistiti sve za sto se ginulio, bez konkretnih poduzimanja radnji u ovakvim natpisima i objavama ,nemojte se zavaravati da Ce to stati samo od sebe, organiziranje se malo gdje vam je smisao za odbranu od takvih lazi,.

 4. Marko Kolar Marko Kolar napisao:

  Ovo bi se trebalo pod hitno rasvijetliti ako dotični novinar ima dokaze mora ih podkrijepiti ili u suprotnom dobro kazniti i oduzet licencu pa bi i drugi mislili što pišu.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HSP prozvao Predsjednicu zbog Za dom spremni: “Negiranjem pozdrava pljunuli ste u lice hrvatskog naroda”

Iz HSP-a Predsjednici zamjeraju što, kako kažu, ne želi primijetiti "četničke provokacije koje su svakim danom sve izraženije - Irinej...

Close