Hrvatski vojnici posjetili velikogoričke osnovnoškolce

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta koji su sudjelovali u misiji “Resolute Support” u Afganistanu posjetili su u utorak, 11. lipnja 2019. učenike četvrtoga razreda Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice.

Prijateljstvo hrvatskih vojnika i učenika 4.d razreda započelo je prije godinu dana, kada su im učenici za Uskrs poslali crteže i čestitke te tako vojnicima uljepšali blagdane koje su provodili u Afganistanu. Pripadnici kontingenta uzvratili su im fotografijama i porukama te se njihov kontakt održao za vrijeme boravka u misiji.

Prvi susret predstavnika kontingenta i učenika razreda prijatelja nakon povratka pripadnika kontingenta iz misije, obilježen je priredbom razreda koju su učenici pripremili za svoje prijatelje. Dvadesetak pripadnika kontingenta, odjevenih u prikrivne odore u pustinjskoj šari, postrojilo se pred školom te su se zajedno s učenicima uputili u razred gdje su imali priliku pogledati priredbu. Nakon glazbenih nastupa i igrokaza, pripadnici kontingenta odgovarali su na pitanja djece koje je zanimalo sve o njihovu radu i životu u Afganistanu.

Razred je pozdravio zapovjednik 8. HRVCON-a, brigadir Branko Tubić zahvalivši se roditeljima i učiteljicama koji su podržale ovu inicijativu.

“Pomogli ste nam  da naše, ponekad jako teške i zahtjevne, zadaće vojnika obavljamo s lakoćom i da nam vrijeme što prije prođe do povratka u lijepu našu Hrvatsku”, poručio je brigadir učenicima.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Nakon teksta o Torcidi u Splitu osvanuo transparent “Matija Babić = Arkan”

U Splitu je jutros osvanuo uvredljiv transparent o Matiji Babiću, pokretaču portala Index. Na transparentu je pisalo “Matija Babić =...

Close