Published On: Ned, ožu. 10th, 2019

HSP: Ako Bleiburg “padne”, to je početak kraja hrvatskog naroda, odgovornost je na Plenkoviću

Reagirajući  na  zabranu mise i komemoracije bleiburškim žrtvama, HSP je u subotu priopćio da ako Bleiburg  “padne”, to je početak kraja hrvatskog naroda, istaknuo kako je povijesna odgovornost na premijeru Andreju Plenkoviću, te poručio da će pravaši  i dalje dolaziti na molitvu i poklon nevinim žrtvama Bleiburga .

“U svjetlu šokantne i neprimjerene vijesti, odbijanja koruškog biskupa da se ove godine održi misa i komemoracija na Bleiburškom polju na kojem su partizansko- komunistički zločinci poubijali desetine tisuća razoružanih hrvatskih vojnika, civila, djece, žena i staraca držimo se dužnim podsjetiti javnost da svi problemi oko ove komemoracije i mise koincidiraju s dolaskom Ive Sanadera na vlast a kulminiraju sa sadašnjim premijerom Plenkovićem i njegovim koalicijskim partnerom SDSS-om Milorada Pupovca, koji je u ovoj koaliciji neprijeporni autoritet u povijesnim i ideološkim manipulacijama”, kaže, uz ostalo, u priopćenju HSP.

Ta stranka smatra kako je “”neimanje jasnog javnog stava kako Crkve, tako i politike, o ovoj bolnoj rani na tkivu hrvatskog naroda i korištenje istoga samo za potrebe svojih političkih probitaka, najčešće u predizborne svrhe, dovelo do današnjeg stanja”.

Neprihvatljivom, sramnom i ničim obranjivom ocjenjuju odluku koruškog biskupa koji kao katolički prelat, de facto zabranjuje katolički obred na kojem se moli za duše pokojnika koji masakrirani na Bleiburškom polju i svim križnim putovima koji su posljedica Bleiburga. HSP podsjeća da je tada “smaknuto desetke tisuća civila – žena, djece i staraca, kao i tisuće razoružanih vojnika – bez suđenja i presuda – a što je protivno i Ženevskoj konvenciji i zdravom razumu”.

Kažu kako se također ne mogu “oteti dojmu upliva hrvatske politike u ovu skandaloznu odluku o zabrani mise na Bleiburškom polju”.

“Izražavamo otvorenu sumnju da je Crkva sama donijela odluku o zabrani, a bez velikog utjecaja hrvatske politike. Naime, ovogodišnja komemoracija održava se tjedan dana prije izbora za europski parlament, u samoj završnici kampanje. Puno je onih u hrvatskoj politici koji ne žele čuti poruke s Bleiburga, u strahu od loših rezultata na izborima. I oni su svjesni da je gotovo svaka hrvatska obitelj izgubila nekog svojeg člana na Bleiburgu ili na Križnom putu”, kažu u HSP-u.

Poručuju da bez obzira na bilo koju ili čiju odluku o zabrani komemoracije i mise na Bleiburgu, dolazila ona od bilo crkvenih ili svjetovnih vlasti, pravaši će i dalje dolaziti na molitvu i poklon nevinim žrtvama Bleiburga.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 13 komentara
Have Your Say
 1. Filip Andrić Filip Andrić napisao:

  Pa Plenković je dio tog projekta.

 2. Zorane Adzicu, uz dužno poštovanje, pitam; jeste li vi pročitali ono što ste objavili ?

 3. Ema Mislinic Ema Mislinic napisao:

  PREVIŠE POUBIJANIH DA SE ZABORAVE TE KOMUNJARSKE ZLOČINCE PROCESUIRATI

 4. Josip Hz Josip Hz napisao:

  Ma Plenković nije Hrvat
  On je usvojen tata mu je aburiđan a mama iz plemena šaka – Zulu.
  I sam kaze da je u Africi bolje nego kod nas

 5. Franjo Rasonja Franjo Rasonja napisao:

  Odgovornost je upravo na onima koji pocast dolaze odavati ,nosevi znakovlje NDH, dakle nigdje drugdje ,sjetimo se zadnji puta onog starijeg gospodina ,Kaze popio sam ponijelo me, dakle stoga nema mjesta ikonografiji NDH,to se ne nosi u tudjim zemljama,vec se drzi doma za sebe i kod sebe.Zasto uvjek davati povoda i argumenata svima onima koji Hrvatsku ne mogu ni zamisliti ,a kamo li je voljeti i poštovati, kad im nije uspjelo revidirati Vatikanske ugovore idu dalje,jednom kad to shvatimo i kad rijesimo domace probleme oko jadovna,Jasenovca i svih drugih stratišta koje su pocinili oni koji su oltare rusili po crkvama,ubijali i klali svećenike i fratre,tad ćemo moci odahnuti, ali samo odahnuti ,i nastaviti dalje

 6. Vrh HKC je jedino mogao urgirat kod Koruškog Austrijskog biskupa za zabranu jer svaki Biskup ima vlast u svojoj nadbiskupiji od Pape dana

 7. Ivan K Buvari Ivan K Buvari napisao:

  Ne samo Pupovac nego kompletna Jugoslovenska vlada ukljucujuci pravosudje je sudjelovalo u uvodjenju zabrane cast izuzetcima koji je jako malo . Sude narodu vec 100 godina . Kada ce tomu doci kraj za sada se nista nije promijenilo. ZDS

 8. Marko Kovac Marko Kovac napisao:

  naravno da je to bio zahtev i dogovor i saglasnos plenkija

 9. Ranko Vu Ranko Vu napisao:

  Antife treba sasječi u korijenju .

 10. Milan Didak Milan Didak napisao:

  Hrvatska je izgubljena i nestat će nas kao Naroda ako u nama živima
  neuskrsnu ustase da potuku krvoloke udbase.. Možda netko znade bolji izlaz..drugačiji spas?

 11. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  JASENOVAC OČISTIT OD PARTIZANSKIH OBILJEŽJA JER JE TO MJESTO MASOVNOG POKOLJA SVEGA ŠTO NIJE U TO VRIJEME BILO KOMUNIZAM,KOMEMORACIJU SA SVIM OBILJEŽLJIMA SA POLJA PRIBACIT U JASENOVAC,UZIDAT VISOKI KAMENI OLTAR U OBLIKU SLOVA U NA SPOMEN SVIM STRADALIMA NA KRIŽNOM PUTU,PA NEK PASI LAJU

 12. Neda mi se čitat al moguče da to radi ista ekipa koja je protiv vatikanskih ugovora pa tako i protiv ovoga kao sve u cilju smanjivanja državnih troškova.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Liječnici neće u Vukovarsko-srijemsku županiju unatoč brojnim pogodnostima i dobrim plaćama

Već niz godina istočna Slavonija suočava se s nedostatkom liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, no u zadnje...

Close