Published On: Pet, sij. 24th, 2014

HSP “Mladen Armstrong Grof” Velika Gorica: Uručen prijedlog imenovanja ulica po dvojici velikogoričkih HOS-ovaca

HSP-Mladen-Armstrong-Grof-Velika-Gorica-Urucen-prijedlog-imenovanja-ulica-po-dvojici-velikogorickih-HOS-ovaca_article

Čast nam je obznaniti da je danas podružnica HSP-a “Mladen Amstrong Grof” iz Velike Gorice uručila prijedlog Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova pri Gradskom vijeću grada Velike Gorice prema kojem bi dvije frekventne ulice u našem gradu nosile imena dvojice zaslužnih Velikogoričana, junaka domovinskog rata i HOS-ovaca palih u obrani Vukovara: Mladena Amstronga Grofa i Tihomira Tomašića Tihice!

Mladen Amstrong zvani Grof bio je otac dvoje maloljetne djece u trenutku kada je krenula agresija na Hrvatsku. Osnivač je Hrvatske stranke prava i Hrvatskih obrambenih snaga na području našeg grada čiji je pripadnik i bio u obrani grada Vukovara gdje i tragično preminuo od agresorskog metka 28.listopada 1991.godine.

Drugi Velikogoričanin, Tihomir Tomašić zvani Tihica je također u uniformi Hrvatskih obrambenih snaga branio Vukovar na čuvenom Sajmištu gdje je bio i ranjen te odvežen u vukovarsku bolnicu. Nakon pada grada u ruke agresora Tihica je odveden na stratište Ovčaru i tamo je pogubljen.

Iskreno se nadamo da će prihvaćanjem naših prijedloga Odbor za imenovanje trgova i ulica tim činom dodatno učvrstiti dignitet Domovinskog rata i svih njegovih žrtava, a Velikoj Gorici u baštinu ostaviti trajno sjećanje na dva njena dična sina koji su u sudbonosnim trenutcima za domovinu iskazali nesebičnu ljubav i odanost!

Bog i Hrvati!

IZVOR-HSP “MLADEN AMSTRONG GROF” – Velika Gorica

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Svojatanje Jadrana od strane ministra Vrdoljaka

Hrvatska nafta za strane džepove? Snimanje Jadranskog podmorja brodom "Seabird Northern Explorer" firme Spectrum iz Norveške završilo je 21.siječnja ove...

Close