Published On: Čet, lis. 11th, 2018

HVIDRA ZAGREB PROTIV ĐAKIĆA: “Idemo u Vukovar, suborci se ne ostavljaju”

Suprotno stavu HVIDRA-e Hrvatske, koju predstavlja Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a, HVIDRA-a Zagreb, najbrojnija članica braniteljske zajednice, odlučila je nazočiti prosvjedu u Vukovaru.

U dopisu koji potpisuje Ante Tandara, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e grada Zagreba, navodi se da organiziraju prijevoz za Vukovar.

“Hrvatski branitelji su se izborili za demokraciju i suverenitet Republike Hrvatske, kako bi danas svatko imao pravo na organiziranje skupa ili okupljanja ako se pri tome ne krše Zakoni RH.

Moram podsjetiti kako je Hrvatska samostalna i suverena postala izjašnjavanjem preko 94% građana na referendumu održanom 19.svibnja 1991. godine.

U pogledu svega navedenog smo i donijeli odluku o organizaciji prijevoza naših članova u Vukovar.

Stoga dajem podršku opravdanom glasu za žrtve, glasu koji želi upozoriti na dosadašnje propuste u otkrivanju i procesuiranju ratnih zločina. Također, dajem podršku svim ljudima koji promiču istinu o Domovinskom ratu i koji žele doći do istine o zločinima i žrtvama zločinačke agresije Republike Srbije.

Zajednica udruga i članova HVIDR-a grada Zagreba bit će 13. listopada 2018. godine. u Vukovaru.”

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
SMRT PRVOG HOSOVCA NA SAJMIŠTU: ‘Kad je Švico dobio snajperski metak u glavu, postrojba je bila šokirana’

Bivši pripadnici HOS-a o čijoj se čudesnoj ulozi u obrani Vukovara sve više odaje priznanje, danas tuguju. Iako je do današnjeg datuma...

Close