Published On: Uto, lip. 5th, 2018

Identificirani posmrtni ostaci 20 osoba

Završno su identificirani posmrtni ostaci 20 osoba stradalih 1995. godine koji su ekshumirani na asanacijskim grobljima na području Sisačko-moslavačke, Zadarske, Karlovačke, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

U nazočnosti ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i njegovog pomoćnika nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića, u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata.

Tom su prilikom završno identificirani posmrtni ostaci 20 osoba stradalih 1995. godine koji su ekshumirani na asanacijskim grobljima na području Sisačko-moslavačke, Zadarske, Karlovačke, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Izražavajući sućut obiteljima svih danas identificiranih osoba, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ovom je prilikom istaknuo predanost nadležnih tijela Republike Hrvatske, predvođenih Upravom za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u rješavanju ovoga prioritetnog humanitarnog pitanja. Također, istaknuo je kako se Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i na jednak način bavi rasvjetljavanjem sudbine svih državljana/građana Republike Hrvatske, neovisno o njihovoj narodnosti što potvrđuje i današnja identifikacija posmrtnih ostataka koju je organiziralo Ministarstvo. Ministar je uputio apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.509 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 414 poginulih osoba, što ukupno čini 1.923 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata.

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Blokirani uputili otvoreno pismo hrvatskoj javnosti: Zašto Plenković mora sazvati izvanrednu sjednicu Vlade!

Blokirani su uputili otvoreno pismo hrvatskoj javnosti. Valja se iz temelja drukčije ponašati. A tko bi se drugi, u situaciji...

Close