Published On: Sri, pro. 19th, 2018

Identificirani posmrtni ostaci devet osoba iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, 18. prosinca 2018. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu  identificirani posmrtni ostaci devet osoba iz Domovinskoga rata

U nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja nadležnoga za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića u utorak, 18. prosinca 2018. godine, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata.

Tom su prilikom završno identificirani posmrtni ostaci devet osoba stradalih 1995. godine koji su ekshumirani na asanacijskim grobljima na području Sisačko-moslavačke, Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske i Požeško-slavonske županije.

Izražavajući sućut obiteljima svih identificiranih osoba, pomoćnik ministra Sučić i ovom je prilikom istaknuo predanost nadležnih tijela Republike Hrvatske, predvođenih Upravom za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u rješavanju ovoga prioritetnog humanitarnog pitanja. Također, istaknuo je kako se Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i na jednak način bavi rasvjetljavanjem sudbine svih nestalih državljana/građana Republike Hrvatske, neovisno o njihovoj narodnosti, što potvrđuje i današnja identifikacija posmrtnih ostataka koju je organizirala Uprava za zatočene i nestale. Sučić je uputio apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba, da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.497 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 414 poginulih osoba, što ukupno čini 1.911 neriješenih slučajeva iz Domovinskoga rata.

 

Autor: MHB

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Lorenin zaštitnik Deur: Na raspolaganju im je 24 sata dnevno

Tko je krivo pogleda ili dirne, neka računa da je dirnuo u mene. Ja ću je štititi isto kao što...

Close