Published On: Ned, lip. 16th, 2019

Ilegalni migranti premještaju se iz Bihaća u Vučjak, nedaleko granice s Hrvatskom

Vlasti Unsko-sanske županije započele su premještati migrante iz središta Bihaća na lokaciju Vučjaka, nedaleko granice s Hrvatskom, iako se oni protive novome smještaju koji se nalazi na bivšem odlagalištu otpada zbog čega su protivljenje toj lokaciji izrazili i predstavnici međunarodnih institucija.

Migranti koje su predstavnici policije Unsko-sanske županije počeli odvoditi iz središta grada iz improviziranih naselja i privatnih objekata su se nakon izvjesnog vremena pokušali vratiti u Bihać. U tome su ih spriječili pripadnici policije koji više ne dopuštaju povratak u središte grada.

“Izmjestili smo ljude koji su boravili u malim šatorima na javnim površinama u gradu bez ikakvih uvjeta, ili su bez identifikacijskih dokumenata iznajmljivali privatni smještaj“, rekao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Pojasnio je i kako je na lokaciju Vučjak odvedena skupina ljudi koji su izazivali izgrede. Na lokaciji Vučjaka postavljeni su šatori, te se tek uspostavlja infrastruktura, opskrba vodom i električnom energijom te sanitarni čvorovi.

Policija nastavlja provjeravati objekte u središtu Bihaća u potrazi za migrantima koji se ne nalaze pod nadzorom vlasti. Kako su izvijestili lokalni portali zapečaćeno je nekoliko objekata u kojima su bili migranti.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ističe kako je ovaj grad prepušten sam sebi u borbi s migrantima. “Mi smo posljednjih deset dana doslovno pregaženi ovdje. U Bihaću su više od 20 posto od ukupne populacije migranti“, rekao je Fazlić.

Po procjenama vlasti na području Unsko-sanske županije nalazi se oko 8.000 migranata. Misija UN-a u Bosni i Hercegovini usprotivila se uspostavi migrantskog centra na lokaciji Vučjak.

Ranije su se premještanju migranata na ovu lokaciju usprotivili i Hrvati iz naselja Zavalja, Skočaja, Vedrog Polja i Žegara, te su u pismu zatražili i potporu Hrvatskog sabora. Stanovnici Bihaća za nedjelju su najavili održavanje prosvjeda u središtu grada zbog migrantske krize.

VIDEO:

https://youtu.be/gnex30Akurk

Displaying 3 komentara
Have Your Say
  1. Jeste li obavili lijecnicke preglede tih migranata? Najprije ih se stavi u logore i onda pregledi. Pa zarazit ce cijelu Evropu ako to ne ucinite.

  2. Nenad Juric Nenad Juric napisao:

    ZASTO IH NEBI PREMJESTILI U SARAJEVO KOD GUZONJA KOJI SU IM I OTVORILI GRANICE DA ULAZE KAKO HOCE A SADA BI OPET DA IM HRVATSKA RJESAVA PROBLEME I HRANI IH KO I 90ih PA NA KRAJU OPET AGRESORI I OKUPATORI …DA SAM UMJESTO BOZINOVICA USAO BIH NA TERITORIJ BIH I OTJERAO BI IH JER TO HRVATSKA IMA POTPUNO PRAVO AKO JE DRZAVA U OPASNOSTI OD NECEGA .

  3. Gdje su komentari eto ih na vratima

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VADIO GRANATE GOLIM RUKAMA: Jedini ratnik kojeg su odlikovala čak tri predsjednika

  Danas se obilježava rođendan albanskog dragovoljca Bekima Berishe. Većina dragovoljaca, branitelja i veterana neovisno o tome jesu li se nalazili...

Close