Ima rok do ponedjeljka da odluči: Bernardiću nude siguran ulazak u EP ako odstupi s čela stranke?

RJŠENJE NA POMOLU

Čini se da ‘lomljenje’ Bernardića ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok

Neformalno Predsjedništvo SDP-a koje će se u nedjelju ponovno sastati, dalo je rok Davoru Bernardiću da do ponedjeljka razmisli o tome je li ipak spreman dati ostavku. Ako se to ne dogodi, Predsjedništvo bi moglo glasati o podršci Bernardiću.

Moguće je, piše Novi list, da će Bernardić, ako pristane, tome pribjeći tek nakon nekoliko tjedana, možda i dva-tri mjeseca da mu se omogući da časno odstupi.

Kako stvari stoje, čini se da lomljenje Bernardića ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok, a kao supstitucija ponuđeno mu je prvo mjesto na listi za Europski parlament na izborima iduće godine. Sve ovo Zlatko Komadina je jučer praktički potvrdio medijima, rekavši u jednom intervjuu po prvi puta otvoreno da se razmatraju sve opcije Bernardićeva odlaska.

Kako se saznaje, najveći pritisak na Bernardića na tom sastanku su vršili Rajko Ostojić, Ivo Jelušić i Franko Vidović, dok su u njegovu obranu stali Nenad Livun i Fred Matić, za kojega se tumači da »vojnički« uvijek brani slabije, a šef SDP-a to trenutno jest.

Kako se saznaje, Bernardić će u najmanju ruku odustati od ideje da bude predsjednik kluba (što se i podrazumijeva ponudi li ostavku na mjesto predsjednika kroz razumni rok), a u tom slučaju ni zastupnici-pučisti više ne bi imali razlog da se bune, pa bi vjerojatno klub nastavio voditi Arsen Bauk. Ako Bernardić ipak odbije odstupiti, mogao bi isključiti svih 22 pobunjenih zastupnik, piše Novi list.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Ukida se pomicanje sata: Sami ćemo birati hoće li nam ostati ljetno ili zimsko vrijeme

Sezonsko pomicanje sata na ljetno i zimsko računanje vremena ukida se već od sljedeće godine. Zadnji put, satove ćemo pomaknuti...

Close