Published On: Uto, velj 12th, 2019

IN MEMORIAM: Krešimir Brajdić

Tužna priča je stigla u našu redakciju. Javili su se ljudi koji nikad nisu, a ni neće zaboraviti Krešimira Brajdića iz Budaševa kraj Siska koji je bio jedan od najmlađih dragovoljaca Domovinskog rata i koji je teško stradao u Komarevu. Ovo je njihova priča

M.Š. / ps-portal.eu

Dana 6.2.2019. godine bilo je jedanaest godina kako je od posljedica teškog ranjavanja u Komarevu preminuo hrvatski dragovoljac Krešimir Brajdić iz Budaševa.
Krešimir Brajdić se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca domovinskog rata priključio od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.


Teško je ranjen u Komarevu i sa teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo, međutim ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“.
Obitelj, prijatelji, hrvatski dragovoljci iz Budaševa, Komareva, Topolovca i Siska, predstavnici udruga mjesta Budaševa, predstavnici mjesnih odbora Budaševa. Topolovca i Novog Sela Palanječkog, ravnateljica O. Š. Budaševo-Topolovac-Gušće, predsjednik i predstavnici Udruge ratnih veterana „57 samostalnog bataljuna Marijan Celjak“, predsjednik i predstavnici UHDDR grada Siska i UHDDR sisačko-moslavačke županije, župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca Budaševo odali su dužnu počast hrvatskom dragovoljcu Krešimiru Brajdiću. Okupivši se u Budaševu na jedanaestu godišnjicu smrti Krešimira Brajdića zajedno su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje Budaševa i zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu, a zatim obišli grob Krešimira Brajdića, gdje je molitvu predvodio Vlč. Krešimir Bulić te zapalili svijeće i položili cvijeće i s tugom, sjećanjem i ponosom se prisjetili Krešimira iako je zauvijek u njihovim srcima, kao i ostali hrvatski branitelji.


U crkvi Blaženoga Alojzija Stepinca održana je misa za Krešimira Brajdića uz nazočnost velikoga broja vjernika, rodbine, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca.
Ovom prilikom najavljen je u spomen na Krešimira i 2. Memorijalni ribolovni turnir „Krešimir Brajdić“ koji će se održati 1.5.2019. u Novom Selu Palanječkom u organizaciji brata, obitelji, članova ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR T.O. Budaševo.

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Novinarka Krmpotić PRAVOMOĆNO OSLOBOĐENA optužbe za klevetu: U ovoj zemlji ne isplati se boriti protiv ovakvih!

”Mnogi od novinara koji su radili na ovoj temi, bili su tuženi za klevetu, a onda je priča na sudu...

Close