Ivica Pandža-Orkan: Evo tko je Janko Velimirović ….

Ivica Pandža-Orkan: Evo tko je Janko Velimirović – Aktivni sudionik srpske agresije na Hrvatsku, suradnik Save Štrbca koji se slobodno kreće gdje hoće!

Nakon ustrojavanja SVK, krajem 1992. g. i ustrojavanja 11. pbr. “Vojnić” 21. KoK SVK, ostaje na istoj poziciji u K-di brigade sve do kolovoza 1995. godine…

Janko Velimirović, rođen je 20.12.1957. g. – u Vojniću.Djetinstvo je proveo u Velikoj Crkvini gdje je završio i 4 razreda o.š. Od 5. – 8. r. je u Perjasici, OŠ “Milutin Karas”. Gimnaziju pohađa i maturira u Zagrebu, gdje diplomira na Fakultetu političkih nauka – studij ONO i DSZ, te marksizam. Pohađao je i studij novinarstva a pisao je za omladinske listove “Polet” i “Studentski list”. Po završetku vojne obuke, postaje rezervni oficir. Od jeseni 1981. g. radi u Karlovačkoj gimnaziji gdje predaje “obranu i zaštitu” i predmete društvenog i novinarskog smjera. Nakon 5 godina rada u prosvjeti, zapošljava se u Zajednicu općine Karlovac na poslove vezane za obrambene pripreme civilnih struktura karlovačko – kordunske regije.

Promjenom društveno-političkog sistema u Hrvatskoj, proglašen je viškom i 31. siječnja 1990. g. uručen mu je otkaz. Nakon 3 mj. vraćen je na posao ali  u ljeto 1991. g. ponovo dobiva otkaz. Zbog promjene dotadašnjeg kursa SKH, istupa iz članstva ove organizacije i u vrijeme višestranačkih izbora, sudjeluje u aktivnostima Jugoslavenske samostalne demokratske stranke u Karlovcu, JSDS. Početkom 1991. g. sa grupom intelektualaca, sudjeluje u pripremi, osnivanju i organizaciji Foruma Srba Bele Krajine, Gorskog Kotara, korduna, Pokuplja i Žumberka a 3. ožujka 1991. g. vodi osnivačku skupštinu Foruma u hotelu “Korana” u Karlovcu. Iz razloga prozivanja za jednog od vođa srpske pobune u Karlovcu, početkom srpnja 1991. g vraća se na Kordun u rodni kraj, gdje se javlja na mobilizaciju u Štab TO Krnjaka. Po ustrojavanju 2. br. TO “Vojnić”, studeni 1991. g. postaje član k-de te brigade u Operativno-nastavnom odjelu. U proljeće 1992. g. po dolasku snaga UNPROFOR u zonu odgovornosti 2. br.TO, pored operativnih poslova, obavlja i poslove oficira za vezu sa UNPROFOR-om. Na tim poslovima ostaje i u Posebnoj jedinici milicije, 80. br. PJM “Vojnić”. Nakon ustrojavanja SVK, krajem 1992. g. i ustrojavanja 11. pbr. “Vojnić” 21. KoK SVK, ostaje na istoj poziciji u K-di brigade sve do kolovoza 1995. g. Oko godinu dana radi i u općini Krnjak na poslovima Sekretara za društvene djelatnosti.

Nakon VRO “Oluja”, izvlači se u Prizren gdje sa porodicom ostaje oko pola godine. Od proljeća 1996. seli se u Banja Luku, Republika Srpska, gdje radi kao novinar i urednik u više redakcija i medija. 

Kao član rukovodstva Udruženja “Jasenovac – Donja Gradina”, sudjeluje u pripremi i radu pet međunarodnih konferencija o Jasenovcu i više regionalnih skupova o zločinima nad srpskim narodom u vrijeme NDH.

Od 2.000. g. radi na istraživanju rata i ratnih zločina u ratovima 1991. – 1995. g. Radio je u Dokumentacijskom centru Republike Srpske a kasnije u republičkom centru za istraživanje ratnih zločina, gdje je bio i direktor. Aktivno sudjeluje u radu DIC “Veritas” Save Štrbca, koji jebio  član srpskog ratnog štaba Benkovac, zatim je bio predsjednik komisije za razmjenu ratnih zarobljenika RSK i sekretar vlade RSK!…Veliki neprijatelj Hrvata.

Pripadnik paravojske RSK Janko Velimirović urednik je i više publikacija iz oblasti povijesnih tema. Sudjeluje u radu Udruženja boraca Korduna i Osme kordunaške NO udarne divizije, sa sjedištem u Staroj Pazovi.

Nezamislivo je da ovaj notorni srpski agresor na Hrvatsku i pripadnik paravojske RSK radi i djeluje kao netko tko se nije ogriješio o ništa, a dokumentirano se zna da je isti aktivan sudionik velikosrpske agresije na nedužan Hrvatski narod u kojoj je kao sudionik iste dao svoj veliki doprinos i na kraju radi i djeluje pri Veritasu -Save Štrbca- koji hrvatsku ne može niti zamisliti, ali zato jako voli hrvatske kune i mirovinu koju mu je osiguralla Hrvatska država- na koju su on i njegovi najbliži suradnici brutalnom agresijom krenuli, ne bi li je svrstali u velikosrpski projekt memoranduma SANU 2. na potezu, Karlovac, Karlobag Virovitica, a što im je ostao nedosanjani san, zahvaljujući hrvatskim braniteljima.

 

Srpski agresor na Hrvatsku Janko Velimirović koji se slobodno šeće gdje ga je volja

 

Kako je moguće da se ovaj lik muva po Hrvatskoj, ako se sve o njegovom djelovanju u agresiji na Hrvatsku sve zna? Je li moguće da ovaj srpsko agresorski vojnik radi i djeluje u raznim organizacijama i šeće po hrvatskoj, a sudionik je agresije na Hrvatsku?Na potezu su Hrvatska policija i DORH.

Za Braniteljski portal-Ivica Pandža Orkan


U prilogu dokument iz kojeg se vidi što je sve radio Janko Velimirović kako bi agresija na Hrvatsku uspjela- uz njegovu veliku pomoć i zalaganje, kao sudionika agresije i pripadnika paravojske RSK.Na potezu su Hrvatska policija i DORH.

Displaying 5 komentara
Have Your Say
  1. Draško Grčić Draško Grčić napisao:

    Janko je smrdljivi četnik

  2. Eno kod plenkija cuvaju ga da ga ne uznemirava hrvatski puk policija umjesto da trci za zakovima bozinovic ih poslao na svoje glasace da ih nauci redu da vise ne glasaju za njega i plenkija

  3. Ivan Pendelj Ivan Pendelj napisao:

    Đubre četničko snjim iza rešetaka!

  4. Zvonko Perković Zvonko Perković napisao:

    Smece cetnicko treba ga zatvoriti gdje je policija i pravosudje sramota

Leave a comment

Read previous post:
29. prosinca 1991. Brusnik – u zasjedi poginulo 12 virovitičkih junaka

29. prosinca 1991. u selu Brusnik poginulo je u zasjedi 12 hrvatskih vojnika iz Virovitice u akciji oslobađanja okupirane Zapadne...

Close