Published On: Uto, stu. 7th, 2017

Između Splita i Solina u planu naselje s 1000 stanova, od toga 500 za branitelje

Trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena je informacija o planiranju gradnje novog naselja na području Korešnice te se očekuje od njih da i oni iznesu svoje želje i potrebe za stanovima u tom naselju
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić u utorak su u Splitu najavili plan o izgradnji braniteljskog naselja na području Korešnice između Splita i Solina u kojem bi, po Vukićevim riječima, bilo oko 500 stanova namijenjenih hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

“Planiramo na Korešnici skupa s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom i u suradnji sa APN-om (Agencijom za pravni promet i upravljanje nekretninama) izgraditi oko 1.000 stanova od kojih bi oko 500 bilo namijenjeno za stradalnike Domovinskog rata,” rekao je Vukić na današnjoj svečanosti u Splitu dodijele 21 rješenja potpore za stambena zbrinjavnja hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata s područja splitsko-dalmatinske županije.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dodao je kako je trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena informacija o planiranju gradnje novog naselja na području Korešnice te se očekuje od njih da i oni iznesu svoje želje i potrebe za stanovima u tom naselju.

“Riječ je o vrlo bitnom i na razini države jednom od najvećih programa,” ocijenio Vukić zamisao o gradnji naselja na području Korešnice.

Splitski gradonačelnik Krstulović-Opara istaknuo je da će vrlo skoro biti obznanjene pojedinosti plana izgradnje braniteljskog naselja na području Korešnice. “Riječ je o zemljištu koje je vlasništvo Hrvatskih šuma a mi ovom projektu pristupamo ozbiljno te ga namjeravamo realizirati u sklopu izmjena Generalnog urbanističkog plana”, izjavio je novinarima Krstulović – Opara.

HINA /Lokalni.hr

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Hrvatski branitelji poginuli u vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak” dobivaju spomen obilježje

Središte Okučana kroz sljedećih bi godinu dana trebalo biti vidno izmijenjeno. Osim energetske obnove osnovne škole koja je vrijedna 3...

Close