Jandroković zaprijetio Bulju da će ga izbaciti iz sabornice, Plenković brutalno odgovorio Bernardiću

Hrvatski sabor počinje jesenje zasjedanje, a zastupnike, koji se nakon dvomjesečne stanke ponovno vraćaju u svoje klupe, čeka obiman dnevni red na kojem je već sada 127 točaka.

UŽIVO:

Željko Jovanović se na početku svog pitanja osvrnuo na Plenkovićeve riječi kako je SDP sitan i grintav. Jovanović je rekao kako je premijeru bila bitnija frizura nego problemi radnika u Uljanika. Riječkog SDP-ovca zanimao je odgovor na stanje u 3. maju i stanje u zdravstvu.

Drugo pitanje je postavio predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Lider socijaldemokrata optužio je Vladu za niz problema u Hrvatskoj, od Uljanika, zdravstva do toleriranja puzajućeg fašizma. Pitao je Plenkovića je li išta napravio za građane, radnike i umirovljenike, spomenuo je također i grupu Borg. Plenković se u odgovoru izrugao Bernardićevom pitanju, zapitao se gdje je krupni kapital i uvozni lobi koji mu prijeti te mu je rekao kako je uspio sklopiti par nekakvih rečenica.

“Ovo je najbolja u povijesti turistička sezona, a vi govorite da je loša. Nemojte govoriti neistine, pogledajte stope zaposlenosti, pogledajte indeksaciju mirovine, podizanje minimalne plaće”, nabrojao je uspjehe svoje Vlade Plenković u odgovoru i savjetovao lidera SDP-a da čita i informira se. Bernardić je u svom odgovoru rekao kako SDP može imati problema, ali neće pljačkati Hrvatsku.

Prvo zastupničko pitanje postavio je Hrvoje Zekanović iz Hrasta. Pitao je premijera Plenkovića o stavu Hrvatske prema ulasku Srbije u Europsku uniju. “Kad je riječ o pristupnim pregovorima Srbije i nizu otvorenih pitanja koje imamo sa Srbijom, ova Vlada i ranije Vlade rade na rješavanju niza otvorenih pitanja”, odgovorio mu je Plenković i rekao kako se aktivno radi na svim otvorenim pitanjima. Premijer je također rekao da put Srbije prema Europskoj uniji ide i preko Zagreba.

Zekanović nije bio zadovoljan premijerovim odgovorom. Kaže da se četiri godine nije napravilo ništa na rješavanju otvorenih pitanja: “Bojim se da nemate sluh za što hrvatski narod želi. Hrvatska ne može biti talac ničijih briselskih ambicija. Hrvatskoj treba Orban, a vama većinu drži Pupovac”.

Gordan Jandroković je odmah dao opomenu Bulju zbog kršenja Poslovnika jer nema pravo tražiti stanku.

S pitanjima je prvo počeo Miro Bulj. Zatražio je stanku od deset minuta jer je premijer Plenković rekao da neće sazvati tematsku sjednicu Sabora o Miloradu Pupovcu. “Ovo nije faraonska država, premijer ne smije ponižavati Sabor. On se ruga s hrvatskim parlamentom i zato tražimo stanku”.

Održana je i minuta šutnja za poginule hrvatske branitelje, ali i za bivše saborske zastupnike koji su preminuli u vrijeme saborske stanke – Stjepanu Bačiću i Anti Markovu. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je također na početku sjednice utvrdio dnevni red sjednice i utvrdio je pravovaljani kvorum.

Na samom početku sjednice odana je počast Domovini te je odsvirana hrvatska himna “Lijepa naša”.

Saborski zastupnici okupljaju se u dvorani. Očekuje se skori početak zasjedanja nakon dva mjeseca ljetne stanke.

STARIJE:

Na Aktualnom prijepodnevu, kojim počinje 9. saborska sjednica, bit će 38 zastupničkih pitanja. Prvi je na redu HRAST-ov Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca – Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

Deveta sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom da je iz Vlade došlo dosta zakonskih prijedloga.

Pred zastupnicima bi se uskoro trebala naći porezna, ali i mirovinska reforma, a prvog radnog tjedna na dnevnom redu je 12 zakonskih prijedloga u prvom čitanju.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zoran Pusić protiv ‘Penavinog prosvjeda’: Založio se za Pupovčevu stranku

Gostujući na HRT-u, Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava prokomentirao je niz aktualnih tema te se između ostaloga...

Close