Published On: Čet, sij. 24th, 2019

Javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO OBRANE

U skladu s člankom 27. stavkom 1. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 73/13, 75/15, 50/16 i 30/18) – u daljnjem tekstu Zakon) Uprava za ljudske potencijale Ministarstva obrane, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 350 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 19. veljače 2019.
Probni rad traje šest mjeseci.

Na javni natječaj (u daljnjem tekstu natječaj) mogu se javiti osobe oba spola.

Kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su:

 • najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje
 • najviše navršenih 30 godina života do kraja 2019. godine
 • uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok

Uz prijavu na natječaj kandidati odnosno kandidatkinje su dužni priložiti presliku osobne iskaznice, rodni list, uvjerenje da se protiv kandidata odnosno kandidatkinje  ne vodi kazneni postupak i svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju. Uvjerenje da se protiv kandidata odnosno kandidatkinje ne vodi kazneni postupak ne smije biti starije od šest mjeseci.

Kandidati odnosno kandidatkinje koji ne podnesu pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju uvjete iz natječaja, neće biti smatrani kandidatom odnosno kandidatkinjom prijavljenim na natječaj.

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati odnosno kandidatkinje će proći odabirni postupak tijekom kojeg će kandidati odnosno kandidatkinje koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Kandidati odnosno kandidatkinje će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti  te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr.), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 2 komentara
Have Your Say
 1. Damir Lapuh napisao:

  Od 1996.g. se spremam pitat za povečat bodove za opet na reviziju jer za 2 gelera(kičma, prsa) kronično smanjenom cirkulacijom desne strane vrata imam 20% ranjavanje-stalno i PTSP teški 30%(piše 40-60%) zbrojeno 40% ukupno, hehehe, tražio raskid ugovora nakon Oluje pa bez čina, bar Pozornika, dužnosti i nemam ni Spomenicu kamoli za od 11/94. – 24.3.95.neka značkica da mi PENZIJA je 4800 i još 2 g najam stana, režije pa mogu se nakon 24 g.pokrenut pa ovdje mogu pitat čovjeka kaj da ja-IDIOT napravim još i kaj imam sve pravo pa ako se sad ne primim nebum nikada😆😆😆 Jesam kreten…budem probo, HVALA NA POTICAJU!!!

  • Damir Lapuh napisao:

   Da ne štampam novce u garaži il nekak drugačije skemijam dobim mjesečno 3350 kn i 230 invalidnine a najam 1275 režije 1000 i za Paulu bivšoj 1000 kn i startam u minusu, dajem oglas da izmišljam pare iz zraka!

   Jesam kreten…ne uzmem kaj piše u Zakonu jer moram na 100 strana pa je tlaka kad u Zagrebu je 400.000 od POL MILJE branitelja/HRVI i dr. pa ako ne tražim nebu mi nitko dao lipe…, a jbg !

   Pozdrav svima iz 1.Bojne PUMA i
   da nemate briga ko ja…skoro sam se rasekiro, hehehe.
   ZDS Lapsa Kreten

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Raste broj tužbi liječnika za neisplaćeni prekovremeni rad; dosad oko 4000 tužbi

  Po podacima Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS), dosad je oko 4000 liječnika pokrenulo sudske tužbe tražeći da im se isplati razlika...

Close