Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu

Cilj Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini.

Javnim pozivom prikupljaju se projektni prijedlozi za tisak književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu te projektni prijedlozi za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku već objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini.

Svrha i cilj ovog Javnog poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu. Javni poziv objavljen je na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.– 2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020.

Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj barem godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu.

Javni poziv otvoren je od 4. ožujka do 2. svibnja 2019. godine, a detalje možete pogledati ovdje.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pupovac potvrdio: Razmišljam o odlasku iz vladajuće koalicije, više je razloga

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac u razgovoru za Media servis potvrdio je da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije. Više je razloga, objasnio...

Close