Published On: Pet, stu 3rd, 2017

‘Je li Matić teško ranjen ili nije neka dokazuje DORH!’

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra hrvatskih branitelja i aktualnog zastupnika (SDP) Hrvatskog sabora Predraga Matića – Freda zbog navodno lažiranog i falsificiranog ratnog puta u kojem se navodno ističe da je – teški invalid hrvatskog Domovinskoga rata.

Matić je od bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića, kako su to objavili Braniteljski portal i drugi, za to primio i jedno od najčasnijih odličja – Red hrvatskog križa, koji se isključivo dodjeljuje „hrvatskim i stranim državljanima za sudjelovanje u Domovinskom ratu, ako su pri tom bili i teško ranjeni“.

S obzirom da nama nije poznato kada je i gdje bivši ministar teško ranjen, i kako je uopće sve te godine mogao i obavlja istaknute državničke i ine dužnosti, tražimo da ovu sumnju ispita Državno odvjetništvo, tim prije što je njegov suradnik i prijatelj Bojan Glavašević 28. listopada 2017. na svojem Twitteru među ostalim objavio da je Matić primio i ovo odličje te da svi koji žele „neka dokazuju suprotno ako mogu“.

Ako je bivši ministar uistinu dobio ovo odličje, a nije bio teško ranjen, onda je to teško kazneno djelo, koje blati ne samo njega, već i hrvatske branitelje, a poglavito najteže ratne invalide, koji tek nakon toga još će manje vjerovati državnim i inim institucijama.

Ne želimo dokazivati suprotno, kako sugerira Glavašević, već samo na ovaj teški slučaj ukazati onima kojih se to tiče – DORH – u.

Inače, ovo odličje još nikome nije oduzeto, pa čak ni generalu Ivanu Koradeu, koji je prije nekoliko godina ubio petero nevinih ljudi, a onda presudio i sebi.

Mladen Pavković/Kamenjar.hr

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    Koji DORH, koji SUD, koje PRAVNE INSTITUCIJE!!! Sve je to umreženo. Mi smo kompletno trula država!!!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
‘Šešelj uživa u slobodi, a Markača su ekspeditivno izručili u Haag’

Predsjednik Haaškog suda (ICTY) Carmel Agius kritizirao je u srijedu Srbiju zbog nepotpune suradnje sa sudom, a srbijanski su mu...

Close