Published On: Pet, pro. 7th, 2018

JE LI UISTINU PROPAO POSAO KUPOVINE F-16?

JE LI UISTINU PROPAO POSAO KUPOVINE F-16? Ministar obrane prvi put reagirao na informacije o američkoj blokadi: ‘Nismo dobili službenu obavijest’

Ministar obrane Damir Krstičević u Splitu je komentirao medijske objave o problemima u nabavi borbenih aviona F-16.

“Što se tiče aviona, sinoć je objavljena vijest. Mi u Hrvatskoj nismo dobili nikakvu službenu obavijest. Kad budemo dobili službenu obavijest, hrvatsku javnost ćemo s tim upoznati”, rekao je ministar Krstičević, a javlja N1.

“Činjenica je da je vlada SAD-a dala državi Izrael dopuštenje da može nuditi izraelski F-16 Hrvatskoj i taj dokument mi imamo. Izrael se u nuđenju obavezao da će hrvatskoj isporučiti NATO kompatibilan zrakoplov, da će produženje radnog vijeka zrakoplova biti u skladu s izvornim proizvođačem, a isporučenje je također odgovornost države Izrael. I na osnovu tih dokumenata i natječaja mi smo kroz proces donijeli odluku o nabavci višenamjenskog borbenog zrakoplova i proces je bio zakonit i transparentan”, rekao je ministar.

Podsjetimo, kako su jučer objavili izraelski mediji, američki ministar obrane James Mattis navodno ne dopušta Izraelu prodaju 12 borbenih aviona F-16 Hrvatskoj.

Prema istim izvorima, izraelska je vlada prije tri tjedna dobila poruku iz Washingtona da im SAD ne da dozvolu za prodaju aviona Hrvatskoj.

Naime, američka vlada mora državi kojoj je prodala svoje avione odobriti da ih proda trećoj zemlji. U Trumpovoj administraciji navodno su bijesni zbog činjenice da je Izrael bio neiskren te je pokušao zaraditi na račun SAD-a.

Displaying 9 komentara
Have Your Say
 1. Franjo Lojen Franjo Lojen napisao:

  Još bolje.
  Kupiti canadere.

 2. Željko Vuglek Željko Vuglek napisao:

  Kak može nešto propasti di hadezeovac ima prste?!?

 3. Džorž Soroš Džorž Soroš napisao:

  Budem ja to riješio za sat, dva…

 4. Ja ih sad iz inata nebi kupil

 5. Milan Horvat Milan Horvat napisao:

  Ako Ameri ne žele da imam njihove avione ,sklopili kupovinu saRusijom .ionako već imamo migove!!

 6. Zao mi ministra sada mu neće firma imat sta popravljat

 7. Ivan Soče Ivan Soče napisao:

  To će biti tišu mišu.

 8. Dean Fatović Dean Fatović napisao:

  U hr sve propada

 9. Nenad Juric Nenad Juric napisao:

  MENI JE SASVIM GLUPO POTROSITI TOLIKI NOVAC ZA NEKE KANTURE KOJE SE ICI BRANITI TAMO MOZDA AFGANISTAN OD TALIBANA I NEKI TERORISTA A NJIHOVI AFGANISTANCI BJEZE PO EVROPI I NE ZELE DA BRABE SVOJU DOMOVINU .

Leave a comment

Read previous post:
RASPISAN NATJEČAJ Braniteljima se dijeli 13 stanova

Uprava za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije raspisuje javni oglas za ostvarivanje prava na stan za...

Close