JOŠ SE I HVALI: Jandroković – Hrvatska će snažno zagovarati pristup Srbije u EU

Predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković kazao je u utorak u Budvi da će Hrvatska tijekom svog predsjedanja Vijećem Europske unije snažno zagovarati daljnje pozitivne pomake država Zapadnog Balkana u procesu pristupanja EU, uz načelo individualnih postignuća i ispunjenja kriterija za članstvo.

– Hrvatska će za manje od godinu dana prvi put predsjedati Vijećem Europske unije, a proširenje će biti jedno od naša četiri prioriteta, uz gospodarski rast i zapošljavanje, povezanost i sigurnost, najavio je Jandroković, koji sudjeluje na konferenciji predsjednika parlamenta zemalja Jadransko-jonske inicijative koja se održava u Budvi.

Jadransko-jonska inicijativa osnovana je 2000. u Anconi i okuplja 9 zemalja. Uz Hrvatsku, tu su Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Grčka i Crna Gora koja trenutno predsjeda toj inicijativi.

Ona predstavlja forum za razmjenu političkih mišljenja, a istovremeno i forum za ostvarivanje multilateralne suradnje u više područja poput prometa, pomorstva, turizma, obrazovanja, zaštite životne sredine i kulturnog nasljeđa te borbe protiv svih oblika organiziranog kriminala.

Hrvatska je tu posebno zainteresirana za suradnju na jadranskom području.

– Nama je Jadran veliki resurs i njegovi turistički potencijali spadaju u prvorazredne nacionalne prioritete, tako da ćemo kroz ovaj forum i bilateralne sastanke koje sam imao istaknuti važnost zajedničke suradnje, kazao je predsjednik Sabora hrvatskim novinarima u Budvi.

Jandroković je u izlaganju istaknuo da je Hrvatska od same uspostave Jadransko-jonske inicijative prepoznala mogućnosti koje ona nudi na ovom prostoru, ne samo kao forum za politički dijalog već i kao okvir multilateralne suradnje koji može afirmirati  njenu jadransku dimenziju.

Na marginama konferencije Jandroković se u srijedu sreo s predsjednikom albanskog parlamenta Gramozom Ruçijem. Predsjednik Sabora istaknuo je potporu europskoj perspektivi Albanije i reformskim naporima radi otvaranja pregovora o članstvu u EU, naglasivši spremnost Hrvatske da nastavi pružati stručnu i tehničku pomoć, posebice kad je riječ o parlamentarnoj suradnji, pa je s tim u vezi pozvao u posjet predsjednika albanskog parlamenta.

Sugovornici su se složili da je Jadransko-jonska inicijativa dobar okvir za suradnju u Jadransko-jonskoj regiji. U razgovoru je bilo riječi i o problemu smeća koje iz Albanije stiže u hrvatski dio Jadrana.

Albanija je nama važna s obzirom da dijelimo prostor Jadrana i da imamo određeni problem sa smećem koje dolazi iz Albanije, a upravo ovaj forum Jadransko-jonske inicijative prilika je da razgovaramo o zaštiti okoliša u Jadranu, jer Jadran kao važan resurs koji osigurava i turistički razvoj neće biti takav ako ga ekološki ne budemo pazili, kazao je Jandroković.

Otvarajući forum u Budvi crnogorski premijer Duško Marković istaknuo je da Crna Gora smatra kako je dijalog neophodan preduvjet snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizirani u različitim područjima, prije svega turizmu, kulturi, održivom ribarstvu, čistoj energiji.

– Ipak, smatramo da je ekonomska i iskustvena razmjena i dalje u kašnjenju u odnosu na razinu političkih odnosa koje smo dostigli. Upravo u tom segmentu bio bih sklon potaknuti članove parlamenata Jadransko-jonske inicijative da kroz angažman odbora i direktne kontakte nastave ostvarivati nove koridore suradnje u našoj regiji, rekao je crnogorski premijer.

Domaćin skupa u Budvi, predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović u uvodnom obraćanju rekao je kako je Crna Gora posebno zainteresirana za još intenzivnije sudjelovanje u Jadransko-jonskoj inicijativi, imajući u vidu dosadašnja pozitivna iskustva i potencijale regionalne suradnje, kao i podršku Europske unije.

– Jadransko-jonska inicijativa, u njenoj parlamentarnoj i svim drugim dimenzijama, značajan je okvir suradnje naših devet država. Kroz realizaciju mnogobrojnih projekata dat je doprinos zaštiti identiteta mediteranskog prostora i svaki od aspekata suradnje važan je na svoj način, od prometne i energetske povezanosti, zaštite životne sredine, pomorske suradnje, kulture pa sve do turizma, istaknuo je Brajović.

Hina

Displaying 68 komentara
Have Your Say
 1. Vito Novoselić Vito Novoselić napisao:

  idi u smrdiju smeće jedno,odakle ti pravo da rušiš Hrvatsku za koju nisi ni kur… mrdnuo dok je gorilo devedesetih

 2. Sarafin Puselja Sarafin Puselja napisao:

  Mister 808 se uživio u ulozi obespravljivanja Hr interesa.

 3. Amir Abdovich Amir Abdovich napisao:

  Treba zagovarati snažno tvoju smjenu

 4. Grga Tunjic Grga Tunjic napisao:

  Nije Hrvatska tvog ćaće prčija pa ćeš ti u ime Hrvatske pomagat agresorima i krvnicima!!!!!! prisrup u EU. sramotno njonjo!!!

 5. Zoran Varga Zoran Varga napisao:

  Sebe zoveš Hrvatskom.

 6. Nadislav Culina Nadislav Culina napisao:

  Tako je Jandtokovicu zvani njonjo za sve zlocine ih nagradi.

 7. Zoran Džamarija Zoran Džamarija napisao:

  Mrš u sto pizda materinih ljigava šupčino

 8. Pa tko ih je izabrao…70 posto branitelja pogotovo onih koji imaju 6000 mirovinu su sigurno glasali za njih.Ako das glas domacem izdajniku koja je razlika izmedju tebe i njega…zapitajte se branitelji

 9. Petar Rajić Petar Rajić napisao:

  Karcinom debelog crijeva

 10. Ovakvih zlotvora svit nema…uzas tko te izabra nikog vise ne izabrao

 11. Jozo Čolić Jozo Čolić napisao:

  Njonjo za te stvari ćete morati pitati i obični Hrvatski puk al neće vam pomoći ni Kuščević da sakrije pdpise za referendum

 12. Nediljko Soldić Nediljko Soldić napisao:

  Nek ide Vučiću i ponese 808 perficijaln ih glasova jeba ga on

 13. tocno je da ce svi cestiti hrvati izvaditi kurac i popisati se na tog majmuna gore ..a za ishranu isto tako ..slozno se israti tom debilu gore da ne bude gladan ..srcke koliko ustreba za tog tifusara gore ..jer govnima oduvjek samo govna pripadaju ..;) !!!! (905),..Umri umri srbine jebo ti sve svoje najmilije ,..srbe na vrbe i partizane na bilo koje stabilnije grane ..( 905)+(909),..Unitta Cro.Natio.for.+Oth.Natio.Sepa.Gro.,..!!!!!!

 14. Igor Marinov Igor Marinov napisao:

  Govnjar da ne može biti veći.

 15. On neka zagovara …nece jos dugo …On nije Hrvatska on je Njonjo slugan jugoslavenski

 16. Mile Krajina Mile Krajina napisao:

  Ta kao napr hrvatska kako jd ti njonjo nazivas nije hrvatska za kakvu je krv prolivena vi ste to sve zbrisali sa dnevnog reda ta vasa hrvatska je jugoostavstina

 17. Vlado Bešlić Vlado Bešlić napisao:

  Pa oce Njonjo za njega su SRBOČETNICI oslobodiovci njegovi .Da je hrv. narod postavio na vlast one koji su je oslobodili od srpskog okupatora njonjo bih čistio o meo ulice ovako su ga oni postavili tu gdje sada jest tj. drma sa RH.

 18. Dragec Saran Dragec Saran napisao:

  Prodane duše . Pujjj…

 19. Budala se poznaje po nedostatku pameti a narod po nemogucnosti da se sto prije rijesi budala…Pakracka stara izreka.

 20. Ivan Grozni Ivan Grozni napisao:

  U komunizmu su takve ubijali za veleizdaju

 21. Tko je tu lud? Ocito samo i iskljucivo glasaci HDZa.

 22. Dali je tebi ime tj. prezime Jandroković ili Hrvatska??? Siguran sam kako 90% hrvata nikako se nebi složilo sa tvojim stavom! Više mi ide na živce njih nekoliko političara sebe nazivaju HRVATSKOM,a gdje je tu HRVATSKI NAROD i HRVATSKI BRANITELJI????

 23. Josip Colic Josip Colic napisao:

  Jebote srbin sto te neubi takvoga smrljavoga

 24. Ivica Nestic Ivica Nestic napisao:

  Koja to Hrvatska? majmune retardirani

 25. Slavko Spehar Slavko Spehar napisao:

  To je ta udbasko izdajnicka antihrvatska gamad sa zrinjavca koja unistava hrvatsku

 26. Željko Lacko Željko Lacko napisao:

  Pa mater ti tvoju bezobraznu

 27. Bilo bi dobro da krene se ovo primjenjivati ako tako volimo EU zakone sto se ceka ?

 28. Ivan Oroz Ivan Oroz napisao:

  Njonjo,njonjo,crni njonjo,što će stebe biti kada se jednog dana promjeni vrh stranke.

 29. Matya Mat Matya Mat napisao:

  mrš,majku vam jebem anemično-izdajničku-kurvinsku crkli da bog da

 30. Drago Lovric Drago Lovric napisao:

  Pa naravno tako morate jer ne odlučujete o tome vi. Inače da nije tako ništa vi nebi zagovarali nego bi samo ogovarali…

 31. MASONSKO CIONISTIČKA sluga

 32. Ivan Mrše Ivan Mrše napisao:

  Njonjo i Pljenković definitivno ulaze u povjest kao veleizdajnici kao i dikobraz Mesić.

 33. Ivan Domankusic Ivan Domankusic napisao:

  Izigrali ste glasače, nisu glasali za ovakvu politiku i koaliciju!

 34. Đurđica Pilko Đurđica Pilko napisao:

  Koliko moraš biti glup da stalno nešto daješ, poklanjaš…a zauzvrat ništa ne dobiješ, ili još gore dobiješ podvale….Jesmo li im u vrijeme Pusićke poklonili kompletne prevedene materijale o predpristupnim pregovorima….koje smo mi (prevođenje) platili nekoliko milijuna…..pa dokle više takve pameti kod nesposobnih političara…ili je nešto drugo?

 35. a braniteljske udruge šute ništa ovaj put od šatora a ipak je ovo hdz

 36. Ivan Kovačević Ivan Kovačević napisao:

  Zagovarajte prvo ratnu odstetu konju.

 37. Josip Reskovic Josip Reskovic napisao:

  HM.pitam se sto ce ti brada,,vjerojatno da se uklopis s Višegradskom hordom.

 38. Radovan Palmovic Radovan Palmovic napisao:

  njonjo – dovoljno reći

 39. Mirfad Durakovic Mirfad Durakovic napisao:

  Bolje da se brinete kako ce nam platit ratnu odstetu.

 40. Neznam, tesko mi je reci za ptedsjenika sabora, jel on dostojan tog mjesta.

 41. Marko Kolar Marko Kolar napisao:

  Dok su takvi gmizavci na vlasti ali promjenit će se i to.

 42. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  Naravno,kad nas opet počmu klati rećete da je narod kriv jer vas je podržao na izborima,i bit će te u pravu jer smo stvarno glup narod kad vas trpimo

 43. Imbicilu sramite se!

 44. Vi ste nula e za koga smo mi stvarali i ginuli za hdz koji je cista nula isto i druge stranke ne vrijede nista

 45. Nema problema, samo neka ispune naše zahtjeve u svezi sa ratnom odštetom, pokradenim stvarima, planovima minskih polja, nestalih osoba, ratnih zločinaca, masovnih grobnica iz Domovinskog rata, pitanje granica… dok se svi zahtjevi Hrvatske ne ispune, staviti veto na njihov ulazak u EU.

 46. Jel to nakon šta plate ratnu štetu vrate sve ukradeno po Vukovaru i dalje. Nakon šta pokažu di su svi nestali bačeni.. ili to više nije važno?

 47. Mirko Mihalinac Mirko Mihalinac napisao:

  To je glede Trumpa i Putina!!!!! A tko ce nas pitati!

 48. Dragan Romic Dragan Romic napisao:

  Jebo vam pas mater izdajnicku

 49. Jel ovaj lud napušio se bunike

 50. Mijo Bartulac Mijo Bartulac napisao:

  Njonjo ti nisi baš pri sebi ali kaj buš … mi sve filtriramo !🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤬🤬

 51. Mario Auguštan Mario Auguštan napisao:

  Ne zagovara Hrvatska, nego ti i tebi slični

 52. Zdenko Čović Zdenko Čović napisao:

  Kako Mamic kaze i tebe Srbiju nabijem na k

 53. Zoran Zoki Zoran Zoki napisao:

  Bas vas briga za narod

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – JOZO BILOBRK

  Uredništvo PDN-a i Braniteljskog radija izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima. S nama je zauvijek!     Tišina

Close