Published On: Pet, ruj 13th, 2013

Jovanović: ‘Ne koristite hrvatsku Wikipediju, podaci su falsificirani’

1_5216124aaae96

“Hrvatski učenici i studenti su time oštećeni pa ih, nažalost, moramo upozoriti da je veliki dio sadržaja u hrvatskoj inačici Wikipedije ne samo dvojben nego i evidentno falsificiran, te ih stoga pozivamo da koriste pouzdanija vrela informacija u što spadaju i inačice Wikipedie na engleskom i drugim svjetskim jezicima”, rekao je Jovanović.

Domaći mediji su ovih dana pisali o administratorima članaka na hrvatskoj verziji Wikipedije, tvrdeći da revidiraju članke o hrvatskoj povijesti, političarima, pa i ministrima na način da im daju desničarski predznak.  Takav pristup tzv. birokrata hrvatske Wikipedije je zasmetao Vladi, pa se o tom slučaju oglasio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović za Novi list.

“Nemam se namjeru spuštati na razinu te brojčano i očito intelektualnim kapacitetima minornu skupine koja je uzurpirala pravo na uređivanje hrvatske inačice Wikipedije”, izjavio je ministar i dodao: “Hrvatski učenici i studenti su time oštećeni pa ih, nažalost, moramo upozoriti da je veliki dio sadržaja u hrvatskoj inačici Wikipedije ne samo dvojben nego i evidentno falsificiran, te ih stoga pozivamo da koriste pouzdanija vrela informacija u što spadaju i inačice Wikipedie na engleskom i drugim svjetskim jezicima” .

Inače, i ministrov životopis na Wikipediji je izmjenjen na način da ukazuje na to koje su odluke njegovog ministarstva pale na Ustavnom sudu ili koje je odluke o hrvatskom jeziku ukinuo.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO: Nekad su u Lepoglavi trovali Stepinca, danas psihijatrijske bolnice i zatvori političarima služe za osvetu

Francišković tako priča da je bio vezan, da su mu intravenozno davali neke lijekove, koje nije želio. Zapravo, da je...

Close