JUTARNJI PRASAK: Mislio sam da su mi bacili kamen, iznenadio sam se kad sam ga vidio kraj prozora

Na ulici nije bilo nikoga pa sam se vratio u kuću. Kad sam ušao u sobu, na prozorskoj klupčici ugledao sam fazana – priča nam Ivan Hodić

Đurđevčanin Ivan Hodić na nesvakidašnji način ostao je bez stakla na prozoru sobe, koji je razbio ni manje ni više nego – fazan. I sam Ivan ostao je začuđen kad je otkrio tko je odgovoran za razbijanje prozorskog stakla na njegovoj kući u Ulici Andrije Hebranga.
– Bizarna nesreća dogodila se ujutro oko 8.30 sati. Čuo sam lom stakla i krenuo sam provjeravati što se dogodilo. Izašao sam iz kuće i vidio razbijeno staklo i logično sam krenuo hodati po ulici da provjerim je li netko od djece ili možda vandala bacio kamen. Na ulici nije bilo nikoga pa sam se vratio u kuću. Kad sam ušao u sobu, na prozorskoj klupčici ugledao sam fazana – priča nam Ivan Hodić.
Tek tada, dodaje on, shvatio je da se fazan zaletio u prozor i razbio staklo. Odmah je kontaktirao lovce da provjeri može li dobiti odštetu, a oni su isprva mislili da se šali.
– Lovci na našem području još nikad nisu imali ovakav slučaj pa se mislili da je riječ o nekakvoj šali. Tek kad sam rekao da imam fotografije koje ću im poslati, počeli su me ozbiljnije shvaćati – kaže Ivan Hodić.
Nastalu štetu ipak neće moći namiriti preko lovačke udruge jer se bizarna nesreća dogodila u samom naselju. Zbog toga je Ivan uputio molbu gradskoj upravi za nadoknadu štete.
– Nezaposlen sam i meni svaka kuna mnogo znači. Nadam se da će gradska uprava imati razumijevanja za moj nesvakidašnji slučaj – domeće Hodić.
Uz nesvakidašnju nesreću, Ivan je na pravim mukama i zbog saniranja prozora. Naime, zbog blagdana novo će staklo dobiti tek nakon Sveta tri kralja jer staklari trenutno ne izrađuju staklo po mjeri. Prozor je “zakrpao” uz pomoć šperploče koju mu je posudio prijatelj.
– Morali smo smisliti način kako “zakrpati” prozor da se kuća može normalno grijati i da zbog vlage ne nastane još veća šteta. Sad u šali znam reći da se nadam da će se u idućoj godini u prozore zaletjeti srna te da sam već u škrinji ostavio mjesta za meso divljači – zaključio je Ivan Hodić. (db)

Pernati stvor zaletio se u ovaj prozor na kući

Ivan Hodić s razbijenim prozorom

 

 

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Predrag Mišić slomljen do bola: A ona je meni, Sokolica, s 14 tumora, rekla- Ne plači, Peđa…

Nakon uspješne akcije Vukovar živi 365 dana koju je u srpnju prošle godine organizirala Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a...

Close