KAD LIJEČNICI POSTANU PACIJENTI SISTEMA…

Hrvatski branitelj,  dragovoljac Domovinskog rata Tomislav Tomečić, na svojem facebook profilu prokomentirao je “vruću” temu zabrinjavajučeg stanja u hrvatskog zdravstva, koju objavu Vam prenosimo u cijelosti:

“Svjedoci smo svakodnevnih incidenata u zdravstvenim ustanovama i ta je situacija direktna posljedica stanja u zdravstvu koje traje dugi niz godina, a ne kreće se prema poboljšanju. Dapače, sustav se bespovratno urušava, ali i dalje PRISILNO naplaćuje svoje usluge i pljačka građane nazivajući tu otimačinu “doprinosom” i bezobrazno imputira tezu o “besplatnoj zdravstvenoj zaštiti”. U naravi je ta “besplatna” usluga, skuplja od pojedinih paketa zdravstvenog osiguranja na tržištu, kojim bi si jednom godišnje mogli doslovno priuštiti transplantaciju nekog organa, dok vas u ovoj “besplatnoj” varijanti država dodatno “dere kao Musa jarca” i naplaćuje DOPUNSKO osiguranje ili participaciju za lijekove ili preglede koji su vam neophodni i već jednom UNAPRIJED PRISILNO naplaćeni.

Sve se to događa u bolnicama i ambulantama u kojima u WC-u nema toalet papira niti tople vode, kupaonice podsjećaju na autopraonicu a ne na medicinsku ustanovu, žbuka pada sa zidova i stropova, knauf ploče otpadaju, rasvjeta podsjeća na scene iz jeftinih horora, a obroci pacijenata liče na logoraške.

Neophodno je spomenuti i činjenicu da čovjek CIJELI ŽIVOT/RADNI VIJEK ostaje bez iznosa koji mu se OTIMA od njegovih primanja, bez obzira na to je li ikada uopće bio kod liječnika i koristio zdravstvene usluge. Pri tome NEMA mogućnost odbiti plaćanje “obveznog zdravstvenog osiguranja” i taj novac uplatiti na svoj račun s kojeg će, u slučaju potrebe, platiti svoje liječenje u ustanovi po vlastitom izboru, a ne u ruševini neke austrougarske kasarne koju sustav naziva “zdravstvenom jedinicom”, a čije održavanje košta kao svemirski program i svatko tko u nju uđe, može se smatrati životno ugroženim.

Na kraju, dolazimo do situacije u kojoj uredni platitelj “doprinosa za zdravstvenu zaštitu”, nakon što je dvadeset ili više godina ostajao bez oduzetog iznosa i plaćao ni sam ne zna što, odjednom osjeti neke zdravstvene tegobe i ode liječniku. Tamo se ustanovi da NEMA DOPUNSKO OSIGURANJE i sustav ga odmah zaduži sa “participacijom”, iako dvadeset godina nije od svojih uplata konzumirao niti jedan “aspirin”…

Nakon već “devet puta” plaćenog pregleda, liječnik ga uputi na MAGNETNU REZONANCU ili neki sličan pregled, a uvid u liste čekanja mu ukaže da je na redu za točno dvadeset i dva mjeseca, šest dana i četrnaest sati… ali da će mu pljačkaška operativa na vlasti cijelo to vrijeme i dalje ustezati “doprinos za zdravstveno osiguranje”, kojim bi, da je cijelo vrijeme uplaćivan na zasebni račun, sada odletio u Zurich na tu prokletu MAGNETNU REZONANCU i boravio u luksuznoj klinici, a ne u prostorijama nalik stočnoj farmi.

Namjerno se u cijelom članku nisam osvrnuo na zdravstvene djelatnike, jer ih je nemoguće okarakterizirati jednoznačno. Dapače, u svojim sam susretima sa zdravstvenim sustavom imao prilike susresti izuzetne altruiste, ljude koji zaslužuju najdublje poštovanje za svoj rad i odnos prema pacijentima, obzirom u kojim uvjetima rade i obzirom na primanja koja ostvaruju. Jednako tako sretao sam i ekstraordinarne gadove, ništarije koje, skrivajući se iza liječničkog poziva ne ustručavaju relativizirati tuđu muku i bolest i uvjetovati svoje usluge koje su DUŽNI PRUŽITI, određenim iznosom “ispod žita”.

Da rezimiram, upravo zbog ovih drugih, zbog te loše grupacije koja devastira zdravstveni sustav, imamo trenutno stanje i ta je skupina institucionalizirane ološi odgovorna što se sustav nije unaprijedio, jer bi uvođenjem reda, njihov lov u mutnom postao besmislen i rizičan.
Za to su velikim dijelom odgovorne i njihove kolege koje su šutjele na uočeni kriminal i neprofesionalizam, a danas se osjećaju ugroženi kad im bijesan pacijent divlja po hodnicima.
Sada konačno moraju shvatiti da pacijent prezire sustav i da je ogorčen na njega, a ne na liječnika ili sestru koja mu se stjecajem okolnosti našla u blizini.

Njihov je problem u tome što ONI predstavljaju taj sustav, a njihova ih je dugogodišnja šutnja i politika “nezamjeranja” dovela u pogibelj, umjesto u cijenjeni krug društva, gotovo jednako kao i Dragovoljce Domovinskog rata”…..

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
KOGA TO JOŠ U HRVATSKOJ MOŽE ČUDITI PONAŠANJE SRPSKOG PATRIJARHA IRINEJA!?

U Bačkoj Palanci, 4. kolovoza 2018. godine, patrijarh srpski Irinej služio je parastos u okviru obilježavanja "Dana sećanja na stradale...

Close