Kajkić je isključivo za Daily otkrio: ‘Pripremam žestok udarac snažnom HDZ-ovom ministru’

Predsjednik Nacionalne policijske unije Nikola Kajkić nije kriv ili optužen , postaje igrač neke vrste sudskog presedana. Prvi put u povijesti hrvatskog pravosuđa, potpuni sud traži izuzeće od suđenja Kajkiću. Podsjećamo, 28. veljače ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vinkovcima protiv dva policajca, Nikole Kajkića i njegovog kolegu, zbog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Gotovo tri mjeseca Kajkić očekuje poziv od Općinskog suda u Vinkovcima , a kako ga on nije primio, osobno je otišao tamo pitati mještane na licu mjesta zbog čega je postupak otežavao. Gospodin Kačić je zapravo pozvan da komentira situaciju u hrvatskoj policiji, a mi smo razgovarali nakon njegovog povratka sa suda.

“Gledajte, u mom je interesu pokrenuti suđenje i konačno riješiti ove optužbe. Ali svi suci Općinskog suda u Vinkovcima odbili su suditi u mom slučaju. Nedvosmisleno su mi rekli da su izjavili da ne žele sudjelovati u političkom progonu. “

Postoje li formalni razlozi za izuzeće sudaca?

Ne. Nema razloga da ne sudite suca u Vinkovcima. Nikada nisam radio u Općinskom sudu u Vinkovcima, niti postoji član moje obitelji, pa nema formalnih razloga za isključenje.

Što je sljedeće? Kako će sud riješiti ovaj problem?

Razgovarao sam s predsjednikom Općinskog suda u Vinkovcima. Općinski sud će po svemu sudeći zatražiti izuzeće od Županijskog suda u Vukovaru. 

Još uvijek ste suspendirani. Što je, prema vašem sudu, situacija u hrvatskoj policiji?

Situacija je takva da se može reći da nikad nije bilo gore. Prije otprilike mjesec i pol, ubijen je Saša Modrić, policijski službenik Uprave policije, a njegove kolege, iritirane službenim izvješćem koje je prebacilo svu krivnju na žrtvu Modrića, prebačene su iz mobilne jedinice zbog informacija koje su curele. Vrh MUP-a se osvježava jer su novinari saznali o neadekvatnoj opremi i nemogućim uvjetima rada, što je svakako doprinijelo smanjenoj budnosti i koncentraciji Saše Modrića.

Što možete, kao predsjednik Nacionalne policijske unije, učiniti kako biste zaštitili policajce od različitih oblika odmazde unutar MUP-a?

Svjestan sam da je od objavljivanja informacija u medijima održano nekoliko informativnih sastanaka o curenju informacija. Nakon toga slijedi premještaj četvero kolega iz mobilne jedinice u policijsku postaju i na zadatke koji nemaju nikakve veze s njihovim prethodnim radom. Kada prebacujete policajca iz takve posebne mobilne jedinice u uredski posao i posao gdje se ništa ne događa, zapravo ste počinili profesionalno ubojstvo tog čovjeka.

Prema vašim saznanjima, tko iz vrha MUP-a pokreće represivne mjere protiv policijskih službenika?

Ovo je Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije. On je Božinovićev bič koji brije policajce i načelnike policije. Ali o ovom gospodinu ćemo reći više na konferenciji za novinare koju ćemo sazvati radi premještanja četiri policajca iz mobilne jedinice.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Ovo nije mala gesta: nitko iz državnog vrha ne ide u Bleiburg, čak ni potpredsjednici Sabora

Neki žele izbjeći neugodnosti s austrijskim vlastima, drugi su zauzeti velikim predizbornim skupom Ove godine na komemoraciji u Bleiburgu neće...

Close