Kako je Marko Perković Thompson nestao iz fonoteke Hrvatskog Katoličkog Radija

 

Slušati kako Thompsona omalovažavaju, progone i svako malo nastoje živa zakopati oni koji se ne nazivaju ni hrvatskim ni katoličkim medijem mučno je i velik križ, kako za ovog vrsnog umjetnika, tako i za cijeli hrvatski narod. Ali slušati kako ga se, na tobože fin način odriče i nastoji ga se živoga pokopati od strane ovih koji se nazivaju hrvatskim i katoličkim medijem, nepodnošljivo je

Na obljetnicu prvog emitiranja pjesme Čavoglave

U jutarnjem programu HKR-a, 31. siječnja 2018. nešto prije 10h, emitirana je emisija “Domoljubne minute” u kojoj je obilježena godišnjica prvog emitiranja pjesme Čavoglave. Svi koji slušaju ovaj, kako se zove, hrvatski i katolički radio, mogli su čuti informaciju kako je Thompsonov hit prvi put emitiran 31. siječnja 1991. na Hrvatskom radiju Split, postao je simbolom obrane Hrvatske od srpske agresije, uskoro je bio snimljen i spot u jeku rata, itd.

Svo to vrijeme čitanja ovih informacija slušatelj čeka pjesmu, iskreno, bilo je za očekivati da će ići u podlozi za vrijeme spikerskog uratka. Ali nije.

Pred kraj je spikerica šturim tonom prozborila kako bi sigurno svi sada htjeli čuti Čavoglave, i kako bi je oni rado pustili, te kako su oni, na HKR-u, tražili po fonoteci, ali da je ni skroz pri dnu nisu mogli naći?!?

Potom ta ista spikerica prozbori kako će oni na HKR-u pustiti jedan drugi veliki hit Marka Perkovica Thompsona, i sjećanja na njegove Čavoglave i njegov veliki opus. Pustili su Gene kamene u izvedbi jedne ženske klape.

Slušati kako Thompsona omalovažavaju, progone i svako malo nastoje živa zakopati oni koji se ne nazivaju ni hrvatskim ni katoličkim medijem mučno je i velik križ, kako za ovog vrsnog umjetnika, tako i za cijeli hrvatski narod. Ali slušati kako ga se, na tobože fin način odriče i nastoji ga se živoga pokopati od strane ovih koji se nazivaju hrvatskim i katoličkim medijem, nepodnošljivo je. HKR-u bi bilo bolje da su jednostavno prešutjeli današnju obljetnicu.

Što uopće znači naziv emisije “Domoljubne minute”? Ne bi li cijeli program trebao biti satkan medijskim pristupom kojem je polazište Hrvatska i katolička misao? Misao domoljublja i čovjekoljublja. Počevši od informativnog, preko glazbenog, sve do obrazovnog programa.

Izdvajanjem jednog dijela kao “domoljubnog” otvoreno se definira cijelokupni ostatak programa, a o tome kakve su “domoljubne minute” HKR-a najbolje svjedoči ova emisija u kojoj su se na fin način odrekli Marka Perkovica Thompsona, i živoga ga pokušali pokopati.

Željko Maršić-Zenga

Displaying 7 komentara
Have Your Say
 1. Podrška Marku….

 2. Antun Berljak Antun Berljak napisao:

  -jok – ništa čudno, a i glazbenici trebaju od nečega živjeti, dakle i Marko ima pravo na tantjeme od izvođačkih i autorskih prava pa makar to bio i Katolički radio.- 😉

 3. Hruškar Ivan Hruškar Ivan napisao:

  Donirali za radio Suboticu!!

 4. Marica Glavas Marica Glavas napisao:

  Netreba ih slusati uopce.

 5. Marica Glavas Marica Glavas napisao:

  Strasno pa i HKR pod utjecajem srbojugoudbe.Strasno.

 6. Marko Kovac Marko Kovac napisao:

  to papa francesko liberalnikomunjara cisti

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Racionalizacija državne uprave – ukidaju se i drugim tijelima pripajaju brojne agencije, zavodi…

Početak nove godine vrijeme je u kojemu se, na tragu Vladine odluke o racionalizaciji državne uprave, ukidaju i s drugim tijelima spajaju...

Close