Published On: Čet, tra. 26th, 2018

Ne trebaju nam kozmetičke promjene, nego korjenite promjene nakaradnog jugokomunističkog političkog sustava

Kozmetičke i čudne izmjene izbornog zakona kako u svojoj drugoj referendumskoj inicijativi predlaže grupacija okupljena oko Željke Markić i Krešimira Planinića, unose zbrku u državotvorno biračko tijelo, nisu dostatne i smatramo ih u ovom trenutku nepotrebnim, zbunjujućim i kontraproduktivnim iz više razloga, priopćili su iz HSP-a.

Prvi i najbitniji razlog je da nam ne trebaju kozmetičke promjene samo izbornog Zakona, (kojega je gđaMarkićka sa svojim asistentom Planinićem već provodila) nego korjenite promjene nakaradnog jugokomunističkog političkog sustava.

Drugi je i ne manje važan razlog da je referendum pokrenut ad hoc i da nikome nije jasno što se želi postići i koji su ciljevi referendumske inicijative. Nejasno je želi li se na krilima druge referendumske inicijative, one o Otkazivanju Istanbulske konvencije (koju HSP podržava) uzeti dio medijskog kolača i lakše odradi Izbornu inicijativu budući se radi o sličnim ili istim volonterima ili je cilj unijeti posvemašnji nered i razdor u obje inicijative? Čini nam se ovo drugo.

Nadalje, pitanja do sada nisu jasno i decidirano prezentirana, a u javnost se izlazi sa „sirovim“ i zbunjujućim materijalom.

Pitanje izbora za hrvatsko izvandomovinstvo nije ni spomenuto. Za ovaj značajan dio Hrvata koji žive izvan Hrvatske, a imaju pravo glasa na nacionalnim izborima dogovorom SDP-a i HDZ-a je smanjen na samo tri zastupnika u državnom Saboru. Čemu dopisno i elektronsko glasovanje ako neće biti povećan broj zastupnika iz izvandomovinstva. O čemu se ovdje radi?? Je li to strah od neuspjeha zbog protivljenja jednog dijela medija i javnosti da izvandomovinstvo ima zastupljenost proporcionalno brojnosti birača izašlih na izbore.

Svima na znanje da je izvandomovinstvo u 2017. godini u Republiku Hrvatsku bankarskim kanalima doznačila više od 25 milijardi kuna. Koliki je to udio u BDP-u? Koliko stoji famozna ljevičarska mantra „oni ne plaćaju porez“? Koliko je još novaca ušlo u gotovini u Hrvatsku?

Poznato je da preko 25% izbornog tijela koje ne izlazi na izbore državotvorno jer su mu izborni manipulatori ubili vjeru da bilo što može promijeniti. Ovakav državni sustav je izvor depresije i raseljavanja kojega treba odmah i korjenito promijeniti a ne ponovno dovoditi Narod u zabludu nekakvim kozmetičkim promjenama izbornog zakona. Ovakve nepripremljeneneosmišljene inicijative dodatno povećavaju njihov broj i državu Hrvatsku još dublje guraju pod vlast i ovisnost o partijskim oligarhijama, neovisno bile one iz HDZ-ove ili SDP-ove grupacije.

Budući su u još nedefinirana pitanja nepotrebne referendumske inicijative uvršteni i neki izvorno HSP-ovi prijedlozi , kao što je elektronsko glasovanje i sustav odlučivanja manjina u Saboru (ne mogu glasovati o proračunu, formiranju i opozivu Vlade) slijedom svega ranije držimo ju nepripremljenom i nedostatnom za ono što Hrvatskoj treba.

Hrvatskoj trebaju korjenite promjene političkog sustava a to zna i jedino može provesti neokaljana i nepotrošena Hrvatska Stranka Prava, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Karlo Starčević, predsjednik te stranke.

Ante Rašić / Kamenjar

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 2 komentara
Have Your Say
 1. Zdenka Bilobrk napisao:

  Neznam samo za čim idu ovi koji podrivaju ovu Inicijativu?
  Jer da su bili i dobronamjerni, onda bi i mučali.
  A nekakve eventualne zamjerke su mogli i putem e-maila uputit g.Markić i njezinom pravnom timu, i to bez ikakve medijske pompe.
  ———————————————————
  Šta se tiče ove Inicijative o Referendumu protiv IK (čak i da prođe) zar nisu HDZovi ‘jastrebovi’ već najavili da će ju srušit?! A znate kako će je srušit? Pa na Ustavnom sudu, naravno.

  Jednako kako će odbacit i ona Referendumska pitanja koja će glasačima ponuditi UIO i Ž.M., ukoliko taj isti Sud zaključi, da su pitanja po ikakvoj osnovi neprimjerena. Pa već je budaleština sama po sebi ići pomišljat da će Ustavni sud dozvoliti bilo kome da joj se dira u poredak, pa bila to Ž.Markić ili netko drugi. A pogotovu to ne bi dozvolili jednom ‘desničaru’ poput Starčevića.
  —————————————–
  Ništa protiv Starčevićevog imena ili njegovog HSP-a, nego je to ipak mala i minorna stranka. A čekat da on ojača i naraste..?! Ko će to dočekat

 2. Zdenka Bilobrk napisao:

  Referendum o promjeni izbornog zakona je UIO skupa sa g.Markić najavio još 2017. I bilo bi dobro da ostane g.Markić, a nikako “Markićka”
  pošto već iza sebe ima 2 uspješna referenduma, pa je po tome i uspješna.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
HDZ ima najlošiji rejting od pobjede, SDP i dalje pada – desne stranke profitirale na Istanbulskoj konvenciji

Redovito mjesečno istraživanje Dnevnika Nove TV pokazuje kako su HDZ i SDP dvije vodeće stranke koje mjesecima malo po malo...

Close