KOLINDA POCRVENJELA KAD JE VIDJELA DA NEMA JASTREBA: ‘Dedaković je ’91. bio polubog, a sad…’

PXL_101116_1623-660x413

” Vidim da javnost već propituje tko je kriv za ovakav propust i pomalo upire prstom u protokol naše predsjednice. No, vjerujte, to s njom nema veze… Kolinda Grabar – Kitarović je pocrvenjela kad je vidjela da među zapovjednicima nema Dedakovića i strašno se zbunila. No, protokol o dočeku predsjednice je na sebe u potpunosti preuzela 204 vukovarska brigada”, kazao je Feniks.

Nikola Tot Feniks, jedan od zapovjednika grada Vukovara, nepozivanje Mile Dedakovića – Jastreba na susret sa predsjednicom naziva – skandaloznim:

– Vidim da javnost već propituje tko je kriv za ovakav propust i pomalo upire prstom u protokol naše predsjednice. No, vjerujte, to s njom nema veze… Kolinda Grabar – Kitarović je pocrvenjela kad je vidjela da među zapovjednicima nema Dedakovića i strašno se zbunila. No, protokol o dočeku predsjednice je na sebe u potpunosti preuzela 204 vukovarska brigada – kazao je Feniks vidljivo razočaran nastalom situacijom za koju kaže kao je rezultat dugogodišnjeg, osmišljenog šikaniranja velikih vukovarskih zapovjednika:

– Dedaković je ’91. u Vukovaru bio polubog, a kojekakve službe su ga uspjele pretvoriti u lopova. No, kako vrijeme odmiče, sve je jasnije da je Manolić zajedno sa svojim suradnicima napravio “uspješan” posao zatvaranjem Dedakovića, Mladog Jastreba i mene. Rat u Vukovaru tumačiti mogu samo njegovi zapovjednici, i to oni koji su sve vidjeli s vrha. To nekima nije odgovaralo, pa su Manolićevi ljudi u vrijeme dok smo bili zatvoreni, bili ubačeni po hotelima s izbjeglim Vukovarcima, prodavali im priče o Jastrebu, a istrovremeno davali na važnosti onima koji su bili na nižim pozicijama. Na žalost, bili su uspješni u tome – kazao je Nikola Tot koji je razočaran podijeljenošću vukovarskih branitelja:

– Ponavljam, Ured predsjednice nema veze s ovim propustom. Za sve je kriva podijeljenost Vukovaraca, a sve mi se čini da to datira još od konca rata u gradu – heroju.

S ovom se teorijom u potpunosti slaže i Ivan Kovačić, također jedan od zapovjednika Vukovara koji je za medije kazao ovo:

– Iznijeli smo joj i brojne probleme o tome kako su nakon pada grada naši zapovjednici Dedaković, Borković i Tot zlostavljani i šikanirani jer ih je Manolićevakomisija proglasila odgovornima za pad grada. Međutim to je sramotna odluka koja nas vrijeđa jer smo po tome i mi ostali odgovorni – rekao je Kovačić.

Nikola Tot je kazao i kako je Mile Dedaković ovim potezom bio jako pogođen te “kako cijeli dan nije progovorio ni riječ:

–  Tek navečer sam se čuo s njim i zamolio me da predsjednici prenesem pozdrav i njegove poruke podrške koju će joj uvijek davati – rekao je Tot

Displaying 9 komentara
Have Your Say
 1. a možda čovjeku nije zdravlje naj naj,il mu se neda po ovoj zimi ić ..

 2. Mirko Mihalinac napisao:

  Mi Hrvati moramo poštivati naše ljude (katolički nauk) ali nemam nigdje podatke gdje je on i Borković bio 17.18.19… studeni 1991=?

 3. Stephan Nemet napisao:

  JASTREB JE HEROJ VUKOVARA

 4. Sramota stalno podmeču predsjednici Kolindi.

 5. Petar Mandurić napisao:

  Uvik nešto tako.

 6. Heidi Frank napisao:

  namještaju joj gdje mogu

 7. Petricevic Boris napisao:

  Brigada koja je izdala heroja Dudakovića.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Silvana Oruč Ivoš: Čime je Vesna Pusić zaslužila kandidaturu za UN?

Milanović je prekršio proceduru UN-a i osramotio Hrvatsku samo da kandidira Vesnu Pusić, no pravo je pitanje je li i...

Close