KONAČNO IMAMO LIJEK PROTIV RAKA? ‘Bolesnik će moći živjeti dovoljno dugo da na kraju umre od nečeg drugog’

Lijek će biti dostupan na tržištu za manje od deset godina

Revolucionarno liječenje raka moglo bi konačno zaustaviti umiranje pacijenata od te bolesti, tvrde britanski znanstvenici. Umjesto agresivnog napadanja tumorskih stanica, novi lijek će ih “uspavati”, što znači da će pacijenti moći živjeti s bolešću na sličan način kao i oboljeli od HIV-a.

Kemoterapija potiče mutiranje

Ovo je radikalan odmak od tradicionalnog fokusiranja na kemo i radioterapiju, koje pokušavaju ubiti stanice raka, no u velikom broju slučajeva one samo potaknu mutiranje, nakon čega se bolest vraća još snažnija i agresivnija.

Većina smrtnih slučajeva od raka uzrokovana je upravo sposobnošću tumora da mutiraju te razviju otpornost na lijekove. Ali, nova terapija moći će predvidjeti u kojem će se smjeru bolest razvijati, a zatim potaknuti drugu vrstu mutacija, od koje će se rak staviti u stanje mirovanja i to će moći potrajati desetljećima prije novog “buđenja”.

Lijek dostupan unutar desetljeća

Novi Centar za otkrivanje lijeka za rak u južnom Londonu započet će s radom sljedeće godine, a predviđa se da će se lijek testirati oko tri godine, što znači da će biti dostupan na tržištu za manje od deset godina, piše Mirror.

Znanstvenici tvrde kako će uz ovakvo liječenje pacijenti moći živjeti dovoljno dugo da na kraju umru od nečeg drugog. Također pozivaju da se usmjerenost s pronalaska ultimativnog lijeka za rak prebaci na tretiranje bolesti kao nečega što se dugoročno može držati pod kontrolom, kao što je slučaj s HIV-om.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Velimir Marcijus Velimir Marcijus napisao:

    Dok ga smrt ne uzme 😀😀😀

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Istraga je gotova! Otac s Paga koji je bacio djecu s balkona nije bio neubrojiv!

Konzilij liječnika detaljno je proučio psihološko stanje oca ozlijeđene djece s Paga Otac koji je svoje četvero djece bacio s...

Close