Published On: Uto, ožu. 4th, 2014

Kosor: Jasno je tko mi želi oduzeti titulu počasne građanke Vukovara

4-3-2014- 8-01-12

Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor nije željela detaljnije komentirati zahtjev Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovara da joj se oduzme titula počasne građanke toga grada dok ne vidi taj zahtjev, no, naglasila je kako je to “na žalost već viđeno i zna se tko stoji iza tih napada”.

Koordinacija, okupljena oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, zatražila je danas da se Kosor oduzme titula koju je dobila 2003., jer njezino “ponašanje i djelovanje posljednjih godinu dana vezano za događaje u Vukovaru i oko njega dokazuje da ona nije dostojna nositi titulu počasne građanke grada Vukovara”, rekao je predsjednik te Koordinacije Franjo Šoljić.

Zahtjev Koordinacije utemeljen je na činjenici da je Kosor, kao hrvatska premijerka, mogla i trebala “učiniti daleko više i dodatno se skrbiti za Vukovar i Vukovarce”, istaknuo je Šoljić.

Krajem rujna prošle godine Stožer je uputio isti prijedlog Gradskom vijeću Vukovara, navodeći kao razlog što je Kosor odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke “Vukovar mjesto posebnog pijeteta” u dnevni red saborskog zasjedanja. Time je, ocijenili su, “dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara, odbila sastanak svih počasnih građana kako bi pokrenuli dijalog, opstruirala sastanak Stožera sa saborskim klubom kojem pripada i odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o toj tematici”.

Jadranka Kosor je taj prijedlog ocijenila pokušajem njezine potpune eliminacije iz političkog života, dodavši da sve postaje jasno ako se zna tko je koga podržavao na lokalnim izborima i tko danas može odlučiti u vukovarskom Gradskom vijeću.

“To je jedan pamflet koji vrvi lažima, da sam ja dopustila nasilje vladajućih u Vukovaru, da nisam htjela doći kao počasna građanka na sastanak – to je laž”, kazala je tada Kosor. (Hina)

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor: Uredništvo

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. JOVICA napisao:

    Nije htjela krasti zajedno sa ostalim HDZ-ovcima, pa joj se sada razbija o glavu!!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
ROKO MIJIĆ: “SAVJET MINISTRA BRANITELJA JE ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI”

Izmjenom zakona o zadrugama mnoge bi braniteljske zadruge mogle zapasti u probleme. Za izmjenu zakona o zadrugama po kojima bi...

Close