Published On: Pon, velj. 20th, 2017

KRŠTENJE ANTONIA JAKUPČEVIĆA 20. VELJAČE

Na današnji dan 1992. godine kršten je Antonio Jakupčević. Ne bi ovaj događaj privlačio nikakvu pažnju da mali Antonio nije imao čak 36 kumova, cijeli jedan vod u sastavu 105. bjelovarske brigade.

Ivan Jakupčević, hrvatski branitelj, bio je početkom 1992. držao stražu na pakračkom bojištu kada mu je u večernjim satima bilo javljeno da mu se rodio treći sin.

Njegov zapovjednik odmah ga je oslobodio dužnosti i pustio kući. Nakon dva dana odsustva, Ivan se vratio u postrojbu, ali se požalio da za tako kratko vrijeme nije pronašao ni krsnog kuma novorođenom sinu. Zapovjednik njegovog voda, Vlado Jasek konzultirao se sa suborcima i Ivanu ponudio da mu cijeli vod, njih 36 budu kumovi, što je Ivan Jakupčević prihvatio.

Svećenik koji je krstio Antonia, Josip Pavetić, prisjeća se tog neobičnog krštenja: “To su bile ratne godine i mislio sam, a i danas se tako osjećam da smo napravili pravu stvar!”

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Hasan i Bruna glasovali protiv novog ravnatelja HRT-a: “Ovo je bilo neozbiljno!”

Zlatko Hasanbegović demonstrativno je u petak, zajedno s kolegicom iz Kluba zastupnika HDZ-a Brunom Esih, odbio sudjelovati u glasovanju o...

Close