Medved: Za mirovine branitelja HVO-a osigurano dodatnih 240 milijuna kuna

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade, kako je podnošenje prijava branitelja HVO-a koji ispunjavaju uvjete za mirovinu, omogućeno zakonom te da je za njihove mirovine u tekućoj godini osigurano 240 milijuna kuna više.

Ministar Medved novinarima je potvrdio da je od početka godine na snazi Zakon o braniteljima, a nema saznanja koliki broj ljudi bi se mogao prijaviti.

“Sve je definirano zakonom koji je na snagu stupio 14. prosinca, a dio mjera je u primjeni od početka ove godine”, naglasio je ministar hrvatskih branitelja, upitan ‘postoji li pretpostavka koliko će biti novih branitelja iz HVO-a’.

“Jasno je i iz našeg financijskog plana i vidi se da je za 2019. godinu povećan program na mirovinskom, a vezan za sve mjere koje su u primjeni od početka 2019. godine, za 240 milijuna kuna”, istaknuo je.

Ministar Medved je podsjetio da je zakonom omogućeno podnošenje prijava za one osobe koje ispunjavaju uvjete te dodao kako je sve u skladu s projekcijama i osiguranim financijskim sredstvima.

“Vrlo jasno i precizno, u dogovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, izradili smo sve potrebite projekcije, pokazatelje i sve teče po planu i u skladu sa našim predviđanjem”, zaključio je.

Upitan o kolikoj svoti novca je riječ, ministar Medved je kazao da je riječ o 240 milijuna kuna.

Displaying 5 komentara
Have Your Say
  1. Goran Klobučar Goran Klobučar napisao:

    Nek se daje u Bosnu nama kao netreba

  2. Pa neka se i svojih sjeti pa vrati ona smanjena od 2 × 10% koja su “ukrali ” kod izdavanja Rešenja za vojnu mirovinu u RH ( prevedeno cca 1000,00 kn svaki MJESEC)

  3. Divota !! Zato nam mirovine i jesu takve kave jesu. Baš me zanima dali ću (a vjerujem da neću nikada) doživjeti to da BIH nama uplati barem 10% ud takve cifre za sve terene po BIH, dok isti taj HVO kojeg financira RH nije za cjelo vrijeme rata niti minutu proveo na teritoriju RH i naših ratišta po domovini !! Oćito nikakvo čudo, ..kada se mogu financirati četnici, i partizani iz NOB (njihovi praunuci) zašto nebi i HVO. I onako je već odavno praksa da se financira Stuttgard i Minchen bojna za svoticu eurića u plavim kovertama !!

  4. Divota !! Zato nam mirovine i jesu takve kave jesu. Baš me zanima dali ću (a vjerujem da neću nikada) doživjeti to da BIH nama uplati barem 10% ud takve cifre za sve terene po BIH, dok isti taj HVO kojeg financira RH nije za cjelo vrijeme rata niti minutu proveo na teritoriju RH i naših ratišta po domovini !! Oćito nikakvo čudo, ..kada se mogu financirati četnici, i partizani iz NOB (njihovi praunuci) zašto nebi i HVO. I onako je već odavno praksa da se financira Stuttgard i Minchen bojna za svaticu eurića u plavim kovertama !!

  5. Miroslav Karakaš napisao:

    Dali če Branitelji iz HR koji su več u mirovini dobiti dodatak po danima borbenog sektora?

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Plenković prvu sjednicu Vlade u 2019. otvorio nabrajanjem prošlogodišnjih uspjeha

Plenković prvu sjednicu Vlade u 2019. otvorio nabrajanjem prošlogodišnjih uspjeha, kao ciljeve postavio Schengen i euro, osvrnuo se i na...

Close