Published On: Pon, stu. 4th, 2013

MIJENJA SE STATUT GRADA Danas sjednica Gradskog vijeća Vukovara

y344352679761783

Na današnjoj bi se sjednici Gradskog vijeća Vukovar trebalo raspravljatio konkretnim prijedlozima za izmjenu Statuta Grada.
Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Vukovara naći će se, naime, donošenje statutarne odluke o izmjenama i dopuna statuta grada, predlagača skupine vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića čiji su vijećnici i inicirali izmjene statuta, vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe (SDP) te Kluba vijećnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).
Skupina vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića predlažu dvije nove stavke u članku 2. gradskog statuta – i to stavak kojim se područje grada Vukovara proglašava mjestom posebnog pijeteta za žrtvu Domovinskog rata, te stavak kojim bi se propisalo kako su u gradu Vukovaru službeni jezik i pismo hrvatski jezik i latinično pismo.
Istim prijedlogom traži se izmjena i članka 61. Statuta grada Vukovara, koji bi glasio: Temeljem odredbe članka 2. i pozivom na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, područje grada Vukovara se u cijelosti izuzima od primjene odredaba Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, te od članka 12. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
Beograđanin Boris Dežulović vrijeđa katolike i Hrvate kao statističku većinu. Zar nas u Srbiji ima toliko puno?

ATEIST 0,07    Pojavljivanje islamskog imama s nacističkim križem oko nadlaktice, na molitvi, Dežuloviću je povod za napad na katolike!...

Close